移民始終都係正確既選擇

1001 回覆
1733 Like 186 Dislike
留意番,如果人喺英國,仔女讀書係唔使錢嘅。
生咗仔一定要移
免得有日佢綁住紅領巾返嚟眼冤
香港日日俾大陸人侵蝕俾支共侵略就唔移都冇所謂?
都唔係既 香港都有三百萬樓
每個月唔比min pay 早啲比齊數
其實諗落同外國差唔多
供完層樓 你搵份萬幾蚊都夠養活
純粹點解香港咁壓抑 係因為人人都搵得多又唔好浪費時間同埋更重既虛榮心 食靚野用靚野
好似19咁收地產代理錢咪要吹到平靚正囉
電子唐人街班友講嘅嘢唔好信晒,寧願問信得過嘅FD甚至TG GP友都好,連登太多吹水佬。
呢個係賭 冇人知之後係咪咁
同埋喺香港好多嘢 包括個人目標、興趣、朋友、寵物
你斷捨離唔到 你會唔夠決心同堅持落去

唔係每個人視政治為最大 冇話一定好定唔好㗎喎
呢三年好多人其實係走難
但個態度係嘆世界
的確係,移民好定唔好
100個人有100種睇法

但係呢度既移民撚同留港撚就係都要互屌先開心
係囉,你唔理政治,政治就唔攪到你囉可...
而家低門檻有歐洲國家passport,香港人個種怕執輸,貪小便宜性格無能力都老閪去先
係連登先嘈到咁犀利
不嬲連登日吹夜吹移民既時候
我識既人之中都只係得本身中產有樓,有專業資格既人移民,基本上佢地肯定去到邊都有地方住搵到工唔會餓死

其他fg/好黃既膽粗粗移民而家都係捱到仆街
請問一落地就有選票嗎
同埋移美加既話情況會否唔同?
https://www.bbc.com/news/uk-england-merseyside-62119537

香港幾時追到英國

冇事冇幹一個女仔細路比人大街大巷吉死咗連全歐洲都轟動

時事台平時講樓價就叫人唔好住倫敦

依家住利物浦比人吉死就會話一早叫你要選好區
每個人把尺都唔同,有人覺得香港好多嘢放唔低,比政治問題更重要,咪留港囉

有人覺得政治問題之外,諗埋教育質素,生活質素

自己諗過度過,有哂plan移民真係冇乜問題

不過呢度就一定要搵野黎互屌先得
咁唔想陪住個地方沉/有細路,移民自然係合理選擇,有錢人去當然係輕鬆,但普通人有少少錢,做好要捱下嘅準備同心態,又無話唔得,我相信唔少人都係咁。
租樓都可以生活得好好,唔好再用舊香港價值睇世界啦
選好區係常識。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞