移民始終都係正確既選擇

1001 回覆
1733 Like 186 Dislike
打完劫喺香港洗,樓都買唔起。不過香港打完去外國洗就唔同啦
屌人唔移民個班,好似吹緊風2021年封港2022封網,但機場至今仍舊開放。
啱呀,你嘅回答牛頭唔對馬嘴
我所指嘅兩套思維方式
喺獨裁專制對民主自由
你做乜將佢收收窄到去移民嗰邊
我internal transfer
同一個position ,係balance D嘅
在香港有時間裝備自己,對應當地職場認可資歴
過去都有些少條件爭取工作機會
咁一定啦
成套教育制度就喺佢度
玩咗市民三年,簡單一句「仍舊開放」真係叫人情何以堪呢
同埋職場真係冇咁多歧視掛 有時隨便睇美國新聞而家好多官員/高管都係中國拼音姓氏。。。
講緊機場仍舊開放呀,係對應緊所謂「屌人唔移民撚」吹既封港呀,唔係講緊個防疫WO。對一對題先,THX。
有下一代要去移民,單身寡佬又冇錢唔好亂嚟
1. 諗住帶1m( per person)以下就過去既人
>>豐儉由人 不評論
2. 以為有份尻工就可以生存到既人
>>廢人係邊都係廢 你係香港係廢又會咁易搵到錢咩
3. 以為可以係白人職場佔有重要一席既人
>>睇國家 好多人直接做緊專業工作 你無份唔代表無
4. 一心想靠當地香港人互相守望既人
>>部分人係真心想幫人 但都有昆人既人 帶眼識人好重要
5. 以為無歧視既人
>>至少北美無感受到 你係XG 唔係又受緊歧視咩?邊個係天龍人一等公民 邊個係三等賤民大家心知肚明
依家無仔女,都可以將來有。
oh sor 小弟閱讀理解好差
因為陳雲條癲佬黨安後收哂聲
其實呢班搵好柒多錢 宜家個個揸幾個鋪位
唔諗住討論任何嘢 純粹想話三年無得飛好慘 希望日後唔好再發生
唔夠錢咪住冇咁好地方,喺香港咪一樣要捱,好過交稅比黑警打自己,自由民主從來唔係免費
估到la, 係華人老細先咁柒
捱到有pr咪轉工
做番西人工海闊天空
你fresh grad父母都50幾啦, 你要分埋有幾多個唔係藍絲底而支持仔女移民/留係外國發展

有家底支持仔女移民? 你都傻傻地
可以睇多啲pmq
比labour屌到上天花板
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞