移民始終都係正確既選擇

1001 回覆
1733 Like 186 Dislike
唔知點解, 大部分嘅華人, 或者印度人, 所有數學, physics , computer science, 全部喺班上面都係頭3名, 我而家條化骨龍間學校就係咁
移加 法例上確實保障租客
但係事實係通街都要比半年一年租
咁樣算唔算保障到租客
問ada
cost of living外國而家係難搞d既
但工作環境黎講應該好過香港?
起碼準時收工冇ot先la
唔知BNO移英計劃仲可以維持幾耐
好啦,咁你繼續慢慢針對佢轟動個句

咁人哋貼咗個數據出嚟,好撚多stabbing

你點睇?
外國一般學校屌打香港國際學校
係(呢度講)肯定la
有可能既,當外國完全放棄香港市場,對中國冇哂利用價值,咪可以正式收皮
冇校工嫁咩?
應該有d大陸人做清潔?
問隨意而安巴打
幾時,係咪變古巴?
個個都唔知我想講乜?
條友話全部要錢
我果句“人地冇面”擺明暗串緊隻五毛個主人
打撚爛晒d 野起過都夠膽話自己d 景點4A 5A
收你兩張老毛入場費啦

緊係知得大英一部份係拎返黎
其他gallery 唔係咩,仲要一律唔收錢啦
佢d員工啱啱先俾人斬完嚟
搞到我覺得香港恐撚怖
其實都睇公司同你 position 係乜,我係美國度做緊野,忙上嚟我wfh 都會自己 OT 清埋啲野,包括禮拜六日。而啲老細都會夜晚覆Email。

當然面個浸同你講 work life balance 唔駛 OT,得閒就take 下 break 啦~

但度係度嘅老細心底嗰句都覺得 "你清得晒啲野我唔理你,清唔晒就同我諗辦法搞掂佢"
任何野都有兩面

你估移民真係好過引咩

其實好多人都唔想走

只不過為左小朋友無得唔走

又迫針又升旗又灌輸中國特色的理論

再唔走點知會唔會比自己仔女批鬥死
冇古巴咁好,委內瑞拉咁
guys... it is the same when your mom / dad, grandma/grandpa moved from mainland to HK.. they built this HK... not all of them went here 嘆世界
唔係而家已經差過?
香港有冇他殺?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞