移民始終都係正確既選擇

1001 回覆
1733 Like 186 Dislike
移民都要睇移去邊
移去英國就算鳩數吧
都唔講0+3,咩7+7,剩係2021年都縮到14天,你真係瞓左幾耐?你將e幾年加埋平均強制隔離日數計到21日先講啦,得既計埋外國既話,兩邊隔離加外國封城90日都計到既。
你估而家1980年咩
移咗民果啲華人都生到第三代

未計其他asians
2021年中仲講緊咩A B C區 無打針要21日 呢樣果樣 煩到我都唔記得detail
就算14日 講真一般打工仔又有幾多個真係有條件出到國吖 起碼今年一開關就大把人走

呢個地方難在無路捉 又要跟上大人旨意 又要扮獨立司法做白手套
你串鳩人話限制出境無問題 而家某程度係自出自入嘅 不過我淨係覺得呢幾年都唔好受 我就無咩資格串人喇
如果冇情緒問題,移民係正確
費事客死異鄉
如果要拎無打針做例子,要周圍飛,係2020年或者2021年,去到歐美好多地方都唔會好過,2022年1月祖高域無打針,都俾澳洲撚到仆街加趕走埋。 個3年入面,頭2年根本就係兩邊都搞一大堆限制,你要旅行,根本兩邊隔都搞殘,但咁唔係單單香港問題,係兩邊都有set限制。
Bob叔呢d咪嘆世界lor
窮果d咪去到搵份最低工資,交租都頭痛咁
其實都唔小人幻想自己係專才,收為過到去好多選擇
但事實大學生都未必撈得掂
何況一班u 都冇讀過, 英文又廢既人
唔會
如果好景咪攞住本passport返嚟搵錢
一見唔對路咪即走
冇嘢慘得過依家有機會唔走,以後要走冇得走
港共加速中港澳融合
就係用住屋夾死你班人
有本事就移民
都係慢人地好多解封架喇,到而家仲戴緊口罩
老老實實啦,好彩大陸終於頂唔順要解封
如果唔係都唔知仲要玩幾耐
如果3月真係唔洗戴口罩就真係謝天謝地
就係你呢啲撚樣,講撚到有仔女唔移民就係垃圾地底泥,不撚知所謂,講真每個家庭都有自己嘅難處,何必要講到唔移民嘅人就係十惡不赦,收下你把死人口啦
就算香港本身有票
有得免費移民你估冇人去?
有更加要去,
我見到好多情緒病+傷健人士去到啲治療好滿意, 不斷咁樣話:真係估唔到有幾好
其實香港搵到錢班老鬼唔少因為英文好見工有優勢
但問題係去到英語世界個個英文都好,所以香港人口中的優勢無意義

藍領,下欄工可以好pay,
但香港人心理障礙唔會做
人哋啲仔女走咗,
到時吸收英倫文化,
英文講到咯咯聲,
返嚟反cup,
你就揀送自己啲仔女做狗,
畀佢哋班吸盡人血饅頭嘅人
返嚟 head鳩住

呢度有幾個主調旋律,移民撚日日都係咁唸出嚟:

有仔女一定要走!
移民嘅都係精英!
做人做狗自己揀!
我英國買樓住過萬呎出面泊四部車嘅獨立屋,你就住三百呎!
有票!
香港冇咩?!
香港仲差喇!
未出發已經幾份offers!
英國人真係好nice!
未移民前估唔到又幾好! 原來真係咁好!
佢都係網上9UP下
嚟緊就到香港「復常」就有實體嘅考驗了
將會有一大堆返大陸嘅交流團,又或者大陸嚟嘅人教育你地D下一代
你地明白的話就OK
講真真係唔易過
你又唔想佢俾人洗腦
但太過清醒又驚佢亂講嘢俾人拉
好難拿揑架
其實冇話正唔正確
每個人需求選擇都唔同

我就好簡單
唔想2047做完整支那人
淨係呢點都已經冇得用任何野去比較
有車就係,可以喺效區生活,寧靜又慢節奏
移民一向唔係容易。

尤其是第一代的移民,只能講民主自由有價。
冇錢的.....只可以怨自己係亞洲人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞