移民始終都係正確既選擇

1001 回覆
1733 Like 186 Dislike
真心想知賭緊d咩無論兩地好或衰 移咗果個有兩本passport 覺得邊度唔好都有選擇
Bno係有得投票
因為香港局勢變得太快,你唔知講過邊句班國安就會上門拉,
有得揀我真係想各個地方去下旅行先,再睇下邊個合適,但之前爆武肺好多地方唔畀旅客去。
我認為係一個保險
保險你唔會遇到再差嘅情況
其實如果香港之後情況改善
回流返香港都可以
生活會係一個大轉變
要有心理準備
但個轉變對一部份人嚟講係好事
對一啲過慣璀璨生活嘅可能會覺得悶
都唔係,始終要用幾年拎公民,當啲人搏殺緊,自然唔會晒嗰幾年賺少錢。
到時咪大把人回流 就好似2000年頭咁
讀國際學校/送佢去外國讀咪得囉
唔講其他 淨係要日日自己煮已經好多香港人做唔到 佢地習慣左食茶記
根本香港變好變衰,多本passport都冇蝕
可能佢覺得蝕左香港層樓同份工掛
呢啲嘢永遠睇個人
我自己移咗民超過15年
一定唔會想返香港
每個地方都有佢好嘅,佢唔好嘅
喺個地方住一排,你明白到你感受到你就會做決定
移咗民發覺唔啱自己覺得決定做錯咗唔緊要
你咪返返去香港無傷大雅
最緊要有選擇
英國劏房剩係睡房嗰PART都可以大過香港成間
睇波一定要入場?買杯酒5磅

睇博物館真係唔洗錢,人地都知係搶返黎冇面收你錢
人地將仔女前途擺先過錢有幾出奇呀
咁即係比幾多自由 都唔會用到
不過同意移民真係nothing to lose
係賺少幾年錢 輸左時間值囉
返到黎賺到兩三球去個邊買樓
賺唔到就…
有得必有失
有失必有得

邊條友諗到十全十美
戇鳩先講得出呢句白痴說話,極權之下點可能唔越嚟越衰?好明顯你連小學都未讀得掂所以連權力係乜都唔知
我最怕遇到香港人
唔係想融入當地生活
只係香港人最叻就係呃鳩香港人
所以我圈子其實冇香港人
咁人地有仔女移民都冇輸
留港生仔嗰啲都唔介意仔女做中國人為國效力,一樣冇輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞