移民始終都係正確既選擇

1001 回覆
1733 Like 186 Dislike
中point 因為喺正中間嘅人
有一定經濟能力
自然有一定嘅物質定心靈上嘅享受
興趣 娛樂 理想 目標等等
點都唔會咁大決心斷捨離
特別係本身冇仔女嘅

同埋有時唔想做下欄嘢
唔係唔放下身段
而係做下欄嘢都講能力
做慣斯文嘢叻嘅人
能力上好難習慣到
有錢咪唔地獄囉
但個仔就獲得重生卷
早兩年仲有啲友係到吹,咩帶幾萬港紙去到一定搞掂
咩有手有腳做7仔做倉都會好開心
個個鍾意地方大?唔淨係喺你自己角度同喜好去睇
每個人對快樂既定義唔同
你憑咩話所有人過到去都覺得係天堂
你做乜野,係唔係唔識中文
你自己都識講連全歐洲都轟動,即係呢單係好個別的案件黎
咁你拎呢件案黎做例子係做乜春
打埋成篇反話懶諷刺真係好撚老土
定你唔識英文?

依家咪直接成抽數據撻出來比你睇英國刀仔案幾嚴重囉
你話個別丫嘛
依啲係香港本身都搵錢
Cctoy班友,一尾叫人走,無視所有現實難題
做7仔做倉其實無問題,但為生活總唔能夠做一世
咁係咪重生仲要睇英國將來嘅造化,
我敢肯定如果佢繼續畀難民嚟食福利、公墓員不思進取,將來只會係另類地獄。
Sure state school 啦。
留喺香港搵錢送個仔讀boarding school vs
喺英國搵唔到咁高人工,個仔讀local state school 或者grammar school (免費)。大把outstanding 嘅state schools 啦。

好合理嘅比較。

反而無端端用private school 去比較就真係無謂。
你自己都識講連全歐洲都轟動,咁點撚樣唔係個別?
你真係唔識中文,定11,122單案件之中單單都連全歐洲都轟動?
講真,如果願意一世做埋啲下欄工,有冇咩民主自由都唔關個班人事
留港拎下綜援仲撚開心
你習慣自己一個人唔洗周圍同人講
另類咪即係解香港地獄嘅另一種版本囉
其實有咁難理解咩?
我話英國刀仔案嚴重
再舉啲知名例子
再貼埋數據
其實有咩問題? 即係你啲時屎台軍師要單單貼曬先信?

拎做10萬去英國
做倉都仲大屋喎
慳少少車都養得起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞