移民始終都係正確既選擇

1001 回覆
1733 Like 186 Dislike
其實係成班講到去外國要嘆世界咁啫
移民KOL又好風向師又好兩邊都係咁
明明大部分人都係走難
真係可悲,文明大倒退咁
就算只講飲講食而家香港都衰撚過幾年前
覺得無問題只係自己心態改變,開始變成一個普通珠三角老百姓
究竟你想噏乜?
依家就係冇民主人權
先至咁多人移民
Okok
用香港標準已經錯左
其實真係得,我個FD做藍領住HOUSE養車一養四,係儲唔到錢咁解。
真係想移民就唔可能只靠連登睇料,太多痴線佬
一個連全歐洲都轟動的案件,係唔係特例?
如果係特例,咁有乜野可比性?
如果唔係特例,莫非全歐洲都為11,122單案轟動?

正常邏輯上,轟動得就係特例啦,你講乜春o者
因為喺連登正常留言會畀班吹水佬洗走,反而你入TG GP問,有乜錯都總有人糾正,真相越辯越明。
有咩問題
倫敦大過香港
唔通你住廣東 去香港返工?
如果後生既拎BNO既過去頂到6年拎PASSPORT都係值得投資既

如果好有錢唔洗做當買本護照都抵啦

如果唔係以上要捱住過生活仲要一家大細真係要認真諗諗
好多走難去英國既返左黎香港過新年
入境又冇比人拉
點睇
我都住緊1500呎
返緊Amazon 倉
其實你做咩啫

上面有條友覆我話香港都有刀仔案

我先係咁多單之中舉一個近期出名既事件

你就發曬癲咁咬住話唔計

好 咪順你意唔計
咁其他case覆到未
聽得明咪得囉,我要個人夠smart同professional,你用講野口音去同人合作?
現實係好多藍/港豬借bno/加拿大救生艇移民
假如香港馬照跑 舞照跳 呢班撚屌一定會回流
有無請工人?
nic chung: 見到班自稱流亡嘅移民YC,農曆新年返左黎香港探親仲貼晒圖
https://lih.kg/3288248
邊係,外國工都可以好 toxic,個offer 望落係好,但睇下嗰邊生活指數係點,多唔多數要找。

外國嘅生活洗廢係多過香港
借問聲窮人同廢人係香港有咩前景?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞