移民始終都係正確既選擇

1001 回覆
1733 Like 186 Dislike
講到唔使交IHS

同樣既錢都夠香港買份醫保
咁你人生俾食野限制住真係幫唔到你
自由就好似空氣咁
當冇咗你先會發覺
有嘅時候,你生活如常
移民點會冇選票
移民大陸就真係冇選票
有,不過唔係叫141,係叫VIVASTREET
呢個只係舉例其中一個會生活差既例子姐
你針對呢點黎講咪答返你呢一點
人棄你取
呢啲又係睇人
我喺香港都係留意國際新聞多過本地新聞
留意國際財經多過本地財經
留意國際科技發展多過香港科技發展
唔知點解d人好鐘意話英國睇醫生唔洗錢,明明個個月供緊nhs,仲要同香港醫管局一樣成日嗌唔夠人要爆
叫雞方面唯一比香港有優勢就係可以飛去德國玩fkk
提埋冇樓嘅後生仔移民前可以順手排埋公屋

6年後應該差唔多可以拎樓
咪就係,供完,睇醫生咪一樣要預約有排等,仲衰過香港。不過算,班人就係咁鐘意睇飛機文
國際學校而家一班鬼仔都唔多個
阿叉就實有
又係未出過國先會講嘅廢話。外國就算唔餐餐煮都仲有好多快餐外賣,玩吓手仲平過香港。出街食選擇亦多過香港平過香港,多國菜系又平又正宗,食過就知香港嗰啲根本蝦你唔識搵你笨柒。就算去去酒店食自助餐或者扒房鋸件扒價錢都合理過香港多多聲。啲人話貴只係同茶餐廳比較,香港人慣咗餐餐踎茶記,移咗民咪乘機改吓飲食習慣囉,茶記食得多都冇益
london你呢個價買到再講
自己煮比出去食會食得健康左
長遠黎講其實對自己的其實係一件好事
有搏殺嘅心態去移民會好辛苦
就算鬼佬當地生活都冇呢啲咁嘅嘢
Work life balance
咁咪送去外國讀囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞