移民始終都係正確既選擇

1001 回覆
1733 Like 186 Dislike
有家超寵戊,有民建聯,有中聯辦,同近平
點會令大家失望丫
勁過fifa最佳11人啦
而家香港做咁柒多野搶人材喎
搶咪又係內地人
又叫人唔好走
但有咩措施優惠去留本地人丫?
係無丫
走唔到故然可惜
有得走唔走果d 到時真係抵死嘛
一出門口已經旅行緊啦
有好多身邊走得既人包括我自己都係因為醒左訓唔番,
唔會做得番港豬亦唔會接受到香港種種荒謬

走左撈唔掂最多都係番番香港繼續硬食,
但若果settle到無問題既話,
下半世人起碼可以做番個人而唔係港豬/韭菜先.

世界上無完美既國家,
咩國家都一定有自身既問題.
最緊要食得咸魚抵得渴,
自己承擔番留港/移民既後果咪得

19年發生既種種, 點樣有人無左隻眼,
點樣有人地下俾班人型垃圾拖住黎行/打,
班垃圾點樣一路開槍一路笑,
梓樂/彥霖點樣死,
sorry到今日仲歷歷在目...
所以就算要我人工低番一截但唔洗再對住班忠誠廢物?
無問題
其實真 窮人或者學歷低真係唔好以為其他地方可以輕鬆d咁過
https://www.reddit.com/r/Damnthatsinteresting/comments/10lp407/police_in_uk_utilised_a_metal_detector_in_in/

邊班撚屌仲咁井底話大刀會話
英國有唔少嘢好過香港 治安一定唔係
呢個真
香港窮極生個仔唔洗點養都輕鬆入三大
差極唔讀書都入到八大
英國窮生個仔入劍牛應該機率會再低
入唔到劍牛入野雞最後都係做倉
人工高就捱到四五十歲
我一直冇比,而且冇人理
你真心定玩膠
雖然唔至於過去嘆,但呢一代移民既英文水平平均會高過以前過去唐人街廚房被壓榨果班好多,搵返本行稅後只係賺少dd(或者去左加拿大打到個和)既亦唔係少
基本上可以當係比dd簽證費/屋租/人工difference買本passport
check完,姐係有幾高?
留港只會得到一個,移民可以得到兩個 (國藉)
有咩好唔平衡,退休可以揀賣香港樓用40%價去外國買返,然後用果60%養老,都係鐘意香港既又一樣可以留
戇鳩仔
你知道只要離開英國半年以上就唔會再係英國稅務居民架可
你講緊truck driver?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞