移民始終都係正確既選擇

1001 回覆
1733 Like 186 Dislike
有第二個人咁又點?
每個人因緣際會 能力條件都唔同
10萬個人有10萬種經歷
如果你覺得你無能力移民之後搵到食 又驚自己有抑鬱 咁可能移民對你來講唔係正確選擇
但唔係對全世界來講都唔係正確選擇
寄宿學校學費其實唔算真係好貴 兩萬英鎊有找但如果個人係英國就唔係咁易搵到高人工囉 因為稅高過香港咁多
我一條友帶住個女嚟英國 我唔知咩境況咩 師兄
咁師兄考唔到會唔會移民?
咁我相信揾到外國工offer一定好過香港既
無論咩工都係
只不過係想講it工唔係大家講到咁易揾姐
其實係咪只有香港先會有移民撚同留港撚互屌?
個個父母唔同,有啲可能覺得唔使喺仔女身邊都冇問題,但我自己就覺得唔好囉,咁辛苦生佢出嚟又唔一齊生活好奇怪姐
你估加個quote人地句野就你岩咩
人地係講緊事實,有咩問題
走得都唔係因為英國治安好呱。
反而香港治安差咗。
如果好似你咁講,因為怕治安唔好而唔移民,而家反而少咗誘因留低
咁我相信揾到外國工offer一定好過香港既
唔係囉,我個FD喺加拿大做幼教執屎執尿人工低,香港高好多,係驚殺校啫
咪就係。佢哋大個會多謝我哋呢一代㗎啦。
香港都多咗
我喺加拿大唔多覺有。
日韓人基本上都反對人移民黎自己國家
(靚鬼妹除外,最好黎多d)

但係冇人會反對自己國家既人移民去第二度
連登留港派又贏 仲有白滑大波大陸妹做老婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞