30歲,好後悔結婚兼想離婚

1001 回覆
210 Like 1032 Dislike
其實初到步生個仔都拎唔到英國籍,咪一樣要拎返特區護照,你哋有冇睇清楚晒移民生仔嘅資料先傾?呢啲事唔好再拖三口六面講清楚啦,俾個確實時間自己同對方,唔係遲啲變高齡先發覺大家夾唔到仲煩
30歲,兩個計埋至70k,當你2萬,佢至得5萬,咁低人工都做到亞姐?你老婆似係d老屎忽格,做多幾年野見到intern都會擺款果d,都幾難頂
exchange幾個月都當係英國讀過
你老公係咪連登仔 話香港生仔正仆街
你使唔使仲緊張過層主,層主自己咪講咗佢意識到離婚之前一直好自私dominate所有決定,答咗你問題,即係人哋講佢都冇理啦,唔係點叫自私

其實想話事冇問題,大男人或者大女人想做晒決定都冇問題,問題係你嘅決定係只為自己諗定係為兩個人諗,方便自己定係方便大家,同埋你係咪地位差距大到人哋應該要聽晒你講先?

大男人搵個小女人養喺屋企養到佢離唔開你,你咪可以話晒事,以前男主外女主內好多都係咁,一生一世冇問題,但兩個人如果責任同能力差唔多,而你又要自己話晒事,遲早一定散,調轉諗你自己都唔會服氣啦,關係失衡係死症
神創造人嘅目的就係睇吓人能唔能夠忍住唔生下一代
唔好生小朋友
養寵物好過
大把做啊姐嘅人工40k都冇啦好出奇咩
其實係掉返轉,唔走先係單程留港
走你張身份證唔會無左架嘛(除非你自己apply)
早分早著
樓主夠港豬 好得幾多
咁撚廢70k 都買唔到樓
我32k都買到靠自己
16年開始每月供20k btc
廿尾女人
男人覺得一齊左就可以唔洗維持 由女人自動波 自己可以hea~ 實際d啦男人
唔緊要,入到去坐順理成章咁離婚
果啲叫盡老婆既責任
唔係叫「自動波」

依家啲女人好似想成世做人個囡咁
完全唔識長大。
你唔好搵老公同做人老母喇

搵SUGAR DADDY咪算
「大男人」真係好撚好用
有乜對唔係乜都順條女果套就可以搬依個詞出黎操控
方便好用

「大男人」「男權」
百搭攞著數既詞
佢夠愛你就會留低,你夠愛佢就會陪佢離開

而家無共識去定留,都肯定咗你哋自己嘅目標嘅份量重要過呢段婚姻

搵個同步伐嘅人一齊生活會舒服好多
講咁多咪即係你自已企硬唔讓步, 自已淨係做自已既野冇諗過要諗埋另一半, 叫下雞咪算唔洗講感情先啱你
試吓,真係溝通下先啦
連登

正常男:狗公+女人

比例就顯示左響正負評度
溝通﹖之後只得一個結果
就係男跪女
痴線大陸今時今日離婚率都高,
只係佢地早婚咁解

咩叫傳統家庭概念,
男主外女主內果啲?

你養得起條女佢駛乜出埋去搵食
50蚊一餐嫌貴仲話人地無傳統家庭概念,
你真搞笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞