30歲,好後悔結婚兼想離婚

1001 回覆
210 Like 1032 Dislike
咪因為你ON9
所以先將自己感情交比第三者處理
你抵屌架喎

咁撚大個人問題係邊搵唔到

當初一齊既日子呢?

喂DLLM唔好一尾懶搵錢呢樣果樣

好多時跟本唔關錢事
曾經搬過出去住 咁姐係同居過?婚後又有冇同居
你呢個reply想表達啲乜啫
移唔移民純粹個人選擇,根本無對或錯
樓主諗住喺香港買樓同生仔?
我覺得條女無佢講到咁膚淺
如果條女果行好多人走,咁話唔定佢果行去外國做好過留港

條女應該都係見啲先頭部隊去到都搵到工,所以開始考慮走
睇下你想唔想小朋友係香港生活接受教育

有眼你睇生活成本幾大 如果你個細路係讀公立教育系統就大獲啦 競爭太大 小學升中學已經要琴棋書畫 仲未計遊學團之類嘅突發性活動

其次係居住環境太細 你同樣價錢係香港買到嘅樓會舒服好多

或者一人讓一步 你老婆過去生仔 生活先 你係香港搏殺搵錢 我公司好多高層都係咁 屋企人去晒外國 間唔中返嚟咁

結論係 睇下你家底幾厚
我真係唔會捨得香港份工,有個舊同事過到英國都係揸巴士搵食,9 個月都搵唔返同一行業,都唔好話職級收入
你個分歧大到咁邊有人解決到
佢老婆睇落free ride居多。正常有能力買樓既話都係女心急過男。但居然結婚都未買,擺明唔想供

如果佢老婆有心移,一早自己做好晒功課再叫樓主action。睇落佢老婆都係得個諗字等樓主做
一般的case 通常係女方想生仔穩定成個家庭
依家變左男方想 女方唔想

可能因為拍太耐拖 大家習慣左 一結婚就無左愛情的成分
其實倒轉問,有乜理由唔離婚???
仲講
離婚還離婚
搵過個還搵過個

睇你咁講其實都係慣咗有個人喺身邊
所以先唔知離唔離好
離婚 日日叫雞仲抵玩
"最主要對方想全部推翻婚前共識:包括大家講好咗買樓、生小朋友,而家佢想改為養寵物加移民"

長痛不如短痛啦
趁仲未有小朋友快啲了結咗段關係佢
拖拉盞大家更加痛苦
你老婆仲後生 放手俾佢搵返啱佢既人
當然你都可以搵一個適合你既女人
30仲好後生
第三係因為愛情只係人生一部分
你仲有自己嘅事業家人朋友,
好彩你地未生仔,而家發現行唔通,離婚都趕得切
正途就係
20歲搵20頭
30歲搵20頭
40歲搵20頭
50歲搵20頭
60歲搵20頭
70歲搵20頭
80歲搵20頭
預左幾多錢分手家?
我覺得膚淺嗰個係樓主

自己都唔願去溝通同妥協,一味話人點點點
成個細路咁
你份狗屎垃圾工就係考慮
人哋諗嘅嘢就唔係考慮

自我中心到極點
但如果條女移完民適應得好好而樓主想留港
咁始終要離婚
不如快手解決件事
不如叫返隻雞,再冷靜一下諗諗
其實我哋婚前幾個月買咗樓,我屋企人畀首期,我自己供樓加畀管理費(Sor 首期真係要靠屋企)

最近入伙佢唔肯搬返嚟,所以婚後租完樓同居過,又再分開
總有一方要妥協,唔妥協就要分手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞