30歲,好後悔結婚兼想離婚

1001 回覆
210 Like 1032 Dislike
越睇越莫名其妙。
樓主都識講自己忽略咗家庭,即係感情唔穩固;維持日常生活已經月光,即係財力都唔夠。
但係佢同時就怨個老婆唔生仔。
邏輯斷裂得好緊要喎。
點養呀
等陣買D organic baby food又話貴,煲粥仔食算
其實你有冇查證過搵唔到工呢個諗法係真定假
利申先
我都唔知 可能你啱 唔知你咩行業
但如果到頭來係你諗得太誇張
原來易搵到工 唔係你想像中要揸巴士
就好on9
有冇同身邊既人打探過?
或者同老婆傾下 大家交流下意見
講緊咗離婚之後,Ching
我覺得,唔好話條女
淨係樓主屋企人同親家講返件事,應該都會同樓主講嘅有唔少分別
係屋企服侍老公煮飯洗碗洗衫執屋換床單照顧屋企個啲囉

樓主自己煮餃子都嫌又要煮又要洗

而家大家都搵咁多錢,女人可能搵錢仲多過佢,做咩返到屋企仲要服侍佢,而家唔係紮腳年代啦

有本事搵多啲錢養埋個老婆唔洗出黎做,先叫老婆做老婆既角色啦

個女人諗唔開先會同你結婚咩好處都冇
佢哋咁都反問得出嘅
一係為駁而駁
一係唔使規劃下自己條路點行嘅人
換咩啊 加埋一齊轉基啦
邊撚到叫佢就?

quote them.

打夠稻草人未
係連登有
周圍叫人屌hi嘅人十成自己冇周圍屌,一係仲係青頭,而家啲廿幾歲咁多雙非,打個茄輪都驚乙型肝炎,一陣人哋真係聽完求其搵個大學生扑嘢中左性病就仆街
咁考完牌呢?未考牌梗係啦
男定女 如果男仲有幾會搵過件 女就好難
張致恆老婆就係唔識揀o個 d
帶住件廢柴仲生 3 個亂入人生 hard mode
樓主認為唔同佢生就得返離婚
樓豬諗住上嚟圍爐取暖,點知俾人圍屌就不停想將啲過錯推落老婆身上,但又前言不對後語樓豬求吓你放過你老婆啦,咪累人一世
Long d 囉 一個移住先
呢d屌完就算
佢老婆其實都無嫌佢無錢
諗住移民養寵物都可以過世,佢搵到食都唔太介意樓主搵唔到嘢做,點都餓唔死

但樓主無錢就好恨生仔

離咗婚搵妹妹仔好多嘢要包底要養埋條女,唔好畀我估中
搵過社工跟進,但大家立場企得好硬
重點係佢覺得我愛佢就要滿足哂佢要求

呢兩句已經fail喇
你何嘗唔係想人就你
lm
lm
原來係01作文
因為 我呂同你講佢有無經驗同能力先

你知唔知一個社工要跟幾多個個案?

佢點樣分輕重黎分配時間會唔會HEA鳩你

係原自於佢分析個個案會唔會變成大獲野

最後要自己上身

換係你 一個人對100個個案

係咪自己無撚埋生活都去跟咁盡責?
咁偉大?

唔好同我講天職 份工係咁 份糧包埋

人黎架屌你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞