30歲,好後悔結婚兼想離婚

1001 回覆
210 Like 1032 Dislike
俾得起錢,總有女人肯
D雞又同返自己老公/男朋友/SP/下個客搞,一個傳一個
佳寶d貨源同超市普通超市牌的凍肉差唔多
佢老婆可能做會計
你認真睇下
百佳牌有美國加拿大牛㗎,唔係得巴西
你太太有焦慮狀況,佢唔係唔想生仔同買樓,而係有狀況令佢情緒重現,變咗驚生仔買樓,寧願唔生仔兼移民,你要搵社工轉界心理學家幫佢,好好了解佢內心嘅焦慮 同佢原生家庭 同埋 小時候嘅關係。
淥個餃子食都話要買要煮要洗,講到好辛苦佢咁。
三十歲人又窮又懶,我真係唔知佢憑咩覺得自己可以生仔。
定係而家啲小朋友一出世就識得自給自足,仲會照顧返父母轉頭?
買樓vs移民 , 生小朋友 vs 唔生

兩個都係好重要生活議題,無共識好難搞
得罪講句
樓主現任太太搵錢能力好過樓主
樓主又輸哂啲錢
分分鐘佢太太有錢啲
仲要樓主太太都想走
仲恨佢個層唔知跌多幾多既樓咩
搵過社工跟進,但大家立場企得好硬

咁就唔好講到完全係佢問題啦
有中出?
生完邊個湊?
佢搵得35k, 冇可能叫個搵40k嘅老婆辭職
伙食費5k都話貴,即係唔請工人

咁即係用咗裙腳仔,搵自己父母笨去湊細路
佢父母就真係慘,生個裙腳仔出嚟搵唔到錢之餘
仲要俾錢做首期,再免費幫手湊孫
分啦
傾唔埋不如早D放手
佢有佢養狗
你有你生仔

不過呢D case多數最後條女會生小朋友,不過唔係同樓主咁解
你睇埋呀樓主搵幾錢先啦
搵得35k咋佢,一係佢驚冇咗個老婆陪佢供樓
以樓主嘅條件再搵下一個,會真係搵到另一個可以賺$40k up嘅女人陪佢癲咩?

講緊每餐$100都嫌貴嘅時候,仲點樣生仔?
到時係咪嫌個細路嘅奶粉尿片錢貴?
點解你咁多負評
滿足哂條女
咁個男既得到啲咩
我有比你..?
揾得少就唔好咁大想頭啦
又自大又廢 我係你老婆一早離婚
香港好多哩啲女人
冇做好
怨怨怨
仲多錢使
移民撚一聽到話移民即刻不問是非
連登真係好,咩都可以打移民 CCTOY 黃絲稻草人 一日最衰都係佔中
無細路,離都無所謂
無時間維繫段感情仲想生仔,所以老婆咪改養寵物算囉,費事樓豬害左個仔/女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞