30歲,好後悔結婚兼想離婚

1001 回覆
210 Like 1032 Dislike
靜啦仆街

無曬貨屌
都唔知你講咁多廢話做咩,你老婆想移民嘅話
一係你就佢一齊移,唔想移咪離婚囉
咁大個人咁簡單嘅野都唔識?
咁認真嘅 ?
5000一個月飲食錢其實好合理…
你仲學人生仔?
20中啱啱出社會嘅女先最鍾意買名牌同去貴餐廳打卡喎 兩個人食百零蚊茶餐廳都話貴嘅,點可能食到正常樣嘅20中 佢搵啲一樣咁窮酸嘅女人就得
反而30歲個人就現實啲,要諗結婚生仔唔會咁豪洗 或者想留番婚禮大搞
其實我都覺得留港無問題,問題係樓主講到佢未來exwife想走就係跟風

正宗貶低人抬高自己
負皮個件準備定將來離婚
識過第二條女
第時個仔餐餐食佳寶凍肉急凍餃子
間中食一餐壽司郎
老豆就牙痛咁聲話好貴
如果條女拎到證明你曾經轉讓過資產都無用,法庭會根據你嘅財力判你俾膳養費
除非你躺平唔撚做野。
佢老婆唔係大學識,應該唔會咁on9中伏

30歲仲走去咁輸咁多錢,個老婆仲嫁佢,依家終於醒返
不過樓主同條女搵差唔多
結婚時間又短
可能唔會判膳養費添
所以一定要婚前同居,如果唔係一齊住返一年半載,根本唔知對方嘅問題
巴打咪自欺欺人。三十歲人咁嘅表現已經fail啦,仲叫人等佢成長?
樓主呢種唔係經驗問題,係性格問題。
呢種人基本上係唔會變,一世都係咁上下,到時你望住個大叔(甚至係阿伯)做人處事成個細路咁仲激心。
男大過女好
但有啲男淨係年紀大個左,心智無跟住大個呢,個腦仲好空洞
淨係睇年紀揀男人會出事
以為年紀大可靠,識錫人,揀左30歲,40歲,50歲既樓主真係好後悔結婚兼想離婚
換個18歲老婆你會無禁辛苦
講到老婆一定有問題,接受唔到咪離婚,又講埋咩唔應該離婚,咁佢想點?想問人點改變佢老婆?咁撚幼稚
無錢叫生仔,樓主onon99咁我地一定要支持佢留喺香港生仔然後我哋移民走
心智係睇經歷唔係年紀,愈早有更多失敗先會心智成長
男嘅廢女嘅on799, 分係一定
18歲先唔會食茶記同佳寶僵屍肉
學連登仔話,有青春肉體比啲有錢男友包養唔好?要同個窮撚捱 得幾年青春
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞