30歲,好後悔結婚兼想離婚

1001 回覆
210 Like 1032 Dislike
我屋企自己煮都差唔多呢個價……
不過原因係有時家人會買和牛bbq或者整下火鍋果啲

食米唔食米貴
睇你都仲後生,可能未結婚

自己淨係睇到人地問題,睇唔到自己既,你貿貿然同對方講,對方又起曬降又嘈。咁咪俾第三方睇下大家問題係邊,冷靜咁傾吓,睇下有冇得挽救

拍拖咪開開心心食飯睇戲,唔會遇到婆媳問題,唔會遇到家務邊個做問題,少/未會遇到前途問題,點會諗到咁遠,諗到咁多又未必會結婚
對大家都好
你個行業無乜人移民 大部分人都留港 所以你都跟風留港?
如果係咁嘅話
條女9年都未食過好嘢

頹到夜晚食急凍餃子,佳寶凍肉

咁窮移民真係可能係條好出路
係屌屋企唔窮但個老豆on9 ,點解老母仲唔離婚
咁你唔陪佢去英國?
你唔要佢喎
唔一定要搵過個
但遇到啱嘅人一定係再拍拖經營一段感情
樓供唔掂咪賣 一係靠屋企
唔知你有咩過唔到自己 呢個答唔到
真 佢老婆真係唔知點同佢溝通
到時我搵唔到工,唔好話養佢,養自己都唔掂。

但連登叫人移英多,我唔係唱反風,因人而異啦

我祝福所有有勇氣移民嘅朋友,我無勇氣走
又唔成日話無得回頭,唔啱咪返黎係香港人咁on9,成日講到單程咁

女人離婚多數好難搵返個是正男人
講野避重就輕到

廢到咁?
樓主仆街死啦,咩都係諗自己先,抵撚死你老婆唔撚想同你生小朋友,唔撚想同你住架。
食個晚飯$50/人又話貴,生小朋友要幾百厭仔你仲生?
自己份工就要保住,老婆個份就唔撚駛理。
啲時間放撚哂落搵錢,俾我都頂唔鳩你順。
你仲要明撚知香港無得救仲留低溫水煮蛙
收皮啦,仲諗住引人屌你老婆
30歲唔死都要做多30年嘢
重新生活係難㗎啦,但vs留喺香港多30年
自己揀
你放棄咗而家香港份工,去完再返嚟要搵過份

間屋要再搵過,樣樣錢來的
咁人生計劃因為環境變化而改變
但佢個計劃入面仲包括你想同你一齊
點樣唔專一法?
唔好講到你啱哂佢錯哂啦
5000食一個月其實好撚平樓主你放生你老婆啦屌
自己夜晚進修 搞到自己好忙好有生活動力 就好正面
老婆嗰邊呢 就話佢 無‘進入’老婆角色

樓主條鳩流流明明顯覺得自己好有料到又好努力 一味想對方配合你‘演好’個角色

我係你老婆唔閪會想同你買樓生仔

btw喱個時勢改養寵物好明智 樓主正一on9閪
呢條友撚樣開口埋口話貴,又話份工點點點,點同你過人世cls
普遍連登仔咪係
係老婆因為同你結婚呢一個承諾
對你專一不變
就算環境點變都仲plan緊同你一齊
只不過係你同佢嘅計劃唔同咗啫
離婚啦,放番個好女人出嚟,唔好誤人一世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞