30歲,好後悔結婚兼想離婚

1001 回覆
210 Like 1032 Dislike
問題係要搵一個人接受你離婚嘅過去
其實樓主需要條女多過條女需要佢
上面講過,層樓自己挨緊
成件事樓主有咩蝕底呢?
你咪俾佢移民囉,29歲碌柒
都已經分居狀態啦,好好地離婚咪幾好囉。
我有個fd離咗婚
見佢成日gathering 又重女
男人仲要三十歲 根本唔驚
咁你驚閪?

講咁多嘢都無提過對份感情嘅不捨

做乜講到自己咁委屈
100蚊都覺得貴 有無咁撚窮 同你一齊慘過中學生拍拖 人哋都牛角 壽司郎 一鍋堂啦,食個茶記外賣都厭貴
收佢皮啦, 盡早離婚. 除非你自己跪低
其實拍拖咁多年,人生有 1/3 時間都係佢,一時間要分開,我真係唔知點去適應
無愛就放手啦
點行落去?咪變番你20歲點行咪點行,當續關姐。
遇到合眼緣,互相理解嘅soulmate,
咪坦承自己嘅失敗婚姻,再尋求下一段牢固嘅關係。
又或者唔再需要固定伴侶,睇你個人需要啦。

樓好死姐,賣完處理完,返屋企住/租屋住又得,
唔賣自住/放租又得。
30歲啦大佬,有自己決斷嘅能力掛?
咁撚迷你叫啲女點依靠你?
日日咁食,有時佢厭咗一餐壽司郎又幾百

個個月剩係晚餐成 5 千蚊開支呀大佬

開印鈔廠咩
仲要呢幾年香港幾撚大變化呀屌
大撚把人由想生變唔生,由無諗過走變到即走啦
其實真係唔可以怪人唔想投資香港樓市同喺香港生小朋友
好明顯係現實問題,唔想再投放精神時間喺追女氹女上面,但又想留住個人同佢一齊分擔家庭責任同達成佢自己嘅人生成就「喺香港生仔」,但條女見中伏跳船
咁你仲想生仔?on撚9?
連登有咁多巴打,隨時你可以搵到你嘅新跑道
Sorry 我睇結婚係一個承諾,專一而不變

唔通第時我老咗又唔要我
正常人都唔會想喺香港生小朋友
可能你要搵婚姻輔導

唔係咩教堂教會個啲,人地用第三角度睇下你哋有咩問題

再點改善
咁你想點吖? 係咪燒炭吖? 人生係咁架啦,有錯又有岩,老婆得一個架姐,做男人要氹掂老婆應該係史上最難嘅一件事。

你會講供樓話人生錯哂呢啲on9灰氣說話,而且你又輸哂啲結婚錢,應該你老婆思維係成熟過你,但當中你老婆生活上可能又有啲野冇你咁成熟。

咁其實件事解決咗,就係妳自暴其短 你都係聽你老婆講算數啦撚樣
你都打定輸數
結婚都唔一齊住 結嚟做咩?
不過又咁講
當年嘅英國唔啱 唔代表而家唔啱
但係第一印象差咗好難再改善
所以樓主唔想走係情理之內

同埋
樓主應該係中學去英國讀書
再返香港讀大學識到而家老婆
有錢供佢外國讀又俾到首期
樓主屋企應該有啲錢
有啲錢喺香港唔諗政治生活真係幾享受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞