30歲,好後悔結婚兼想離婚

1001 回覆
210 Like 1032 Dislike
好多傻仔真係以為結婚係愛情終點,去到個步就無野煩,都未同居過知道對方同自己生活習慣岩唔岩就結婚,佢地完全唔明老婆同女友係唔撚同,女友唔鍾意就bye bye 無後果,點同老婆有法律關係
愛自己多過愛老婆
佢老婆睇得幾透
未必嘅,我反而咁睇,當然呢啲情況係呢段婚姻重大嘅考驗,過到嘅話反而絕對係真真正正令成段婚姻更穩固!真係大家心中最愛!但過唔到就係步向分開。

所以兩個人之間陪伴終生嘅,人生就係咁…好多野唔輪到自己決定,但始終仲係一齊仲未離婚都有好大嘅解決空間,原因好簡單!就係大家仲愛對方。

愛情可以係糖衣毒藥,亦可以因為愛呢種力量救番一個人!或者救番整個人生!亦係人生不可或缺。
佢都無講過中途咩事
大件事到人哋搬走咗
佢日日咁撚忙,無心機處理段關係,諗住搵個第三者社工懶中立咁,但佢話老婆企得好硬,自己咪一樣無彎轉

唔知係咪諗住搵層樓同個仔綁住個女人一世=解決問題
零和遊戲
100個入面99個輸嘅唔叫投資,叫賭博
19年買咩都唔會損手爛腳啦
唔怪得首期靠老母
你正在回覆一名五毛/假膠
咁你都好誤導下
你講啲野係咪都係咁避重就輕
但而家係講緊樓主唔係講緊連登班fg50k人中之龍
輔導嘅結果可以係和平咁分開
雙邊有好好了解之下再揀分開

兩個人目標唔一致,輔導都只係從旁協助有效溝通,唔會變咗雙方用情緒指責
畢氏巴膠
2022年8月17日 12:24:55
供樓每期多咗成千蚊

而家就快兩餸飯都食唔起
買幫屎加息又唔見佢升
牛牛你快啲返嚟呀

死假膠 風向狗
佢咪講咗有供樓
同樓主一樣 以前係英國讀書生活過
唔想再返去 唔係單一個因素可以解釋到
有人覺得某方面英國唔好 香港好啲所以接受唔到
有人覺得呢啲好少事姐 去得你就預咗
大家唔同preference同生活習慣
係網上唔會了解到好全面
始終都係要過去生活自己感受
如果你靠上網睇人點講再決定 驚你後悔
你啱啱又話係英國讀過書?而家又話唔係英國?
假膠?
可能細個去過summer camp
可能係中學讀完返香港讀大學

sor我怪錯樓主
可能係中學讀完返香港讀大學

sor我怪錯樓主
唔結婚都可以冷落架喎
離得

價值觀同人生方向不一
就唔好一齊
係我睇錯
有啲人係英國讀中學,係我無睇清楚
食晚餐$100都話大支出,一個月咪幾千,仲話養小朋友?
樓主真人慳到仆街,但屋企有d錢又出去讀過下書又比一半首期,條女咪要住先,點知出左社會上到位,咪唔洗睇你面色
咁未屌過嘅老公親唔親
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞