30歲,好後悔結婚兼想離婚

1001 回覆
210 Like 1032 Dislike
條女擺明先係中伏,雖然樓主真係傻仔
但只要有晒銀行供樓紀錄,
條女無出過錢,亦無入住過
大家無仔女同住

兩公婆各自有賺錢能力(仲要相差無幾)

個官都唔會判俾條女
移民呢啲咁重大嘅決定有分歧,都行唔到落去㗎喇
感覺樓主似係驚冇咗個人同佢生仔供樓,多過驚冇咗個老婆
你碌返佢係怕離過婚好難溝女
咁冇計了,如果大學到岀黎都一舊飯咁就玩完
5000兩個人食一個月都話貴,你生完小朋友個支出仲大呀!你老婆心水清唔生好合理。不如問下自己結婚後為你既家庭付出左幾多?結婚之後兩個人係需要磨合,兩個人都要放低自己。
當學一套新野
養狗都無能力 la 屌
老婆仲存在係因為個老婆識養自己
pin
你呢個只適用於未結婚一齊買樓要分,結左婚冇得say no,除非另一半唔要 ,我試過啦,黎明就係比人分最佳例子,仲諗住結婚呀??
幾時都話結婚真係Scam黎婚前荷爾蒙上腦乜都話得 結左就乜都唔得而家又哂左錢又哂左時間好人真係難做
樓豬為咗供自己層樓月月清
離婚分分鐘條女俾返佢轉頭
依家講佢生仔wor 你係咪搭錯線呀?
移民養lo pet
佢有能力50幾歲係咁食25歲前後生靚女

係因為人地有錢,靚仔,演員

你冷靜啲望下自己先,自己擁有邊一樣野?

仲想換個廿中好好砌廿頭大學生
認真 快撚啲離婚
大家路唔岩 無共識
愈早離婚對大家都好
始終30 仲有機會搵過個
你話留係香港冇問題丫嘛

我咪問你留係香港洗唔洗工作交稅囉,你又唔撚答

點撚樣搭錯線呀
後尾樓主又話同條女同一科畢業,但又講到兩個人做唔同行業咁,冇句真
想像下20年後生活
樓主前妻係外國已經落地生根,work life balance,新鮮空氣
樓主就慢慢演變成廢佬,被中國同袍同化,仲要日日被仔女怨香港生活環境差
感建分
Self finance點都會好啲掛
問題係黎明有錢,樓主無

佢地兩公婆搵得差唔多
層樓買咗好短時間無乜升值,個女嘅無出錢
而且樓主舊po有講佢輸唔少錢

計錢分分鐘條女俾番轉頭
兩個都搵差唔多又唔使饍養費
溝過第二條女又要人陪佢食冷凍餃子佳寶垃圾肉
條撚屌一晚兩個人食100蚊都牙痛咁聲 咪撚害人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞