30歲,好後悔結婚兼想離婚

1001 回覆
210 Like 1032 Dislike
飛左佢, 留比下一位做肉便器算.........
離啦 佢宜家無口齒
除咗份工 仲有屋企人 仲有朋友同生活習慣
佢唔係睇唔起人
係佢自己冇能力揀移民定唔移民
自己冇得揀先話人地係跟風
樓主 真心勸你上連燈勿認真
呢度d人都係鳩噏兩句拍拍籮柚走人
最重要係你心中既諗法 呃唔到自己
現在新婚離婚率都好高,但始終係對雙方關係好
咁我都贊同你有這毎個決定
小弟向來認為莫教人分妻
不過你都講到情況咁一面倒
咁你不如‘放開個女仔’ 最緊要分開係雙手同意和平分手

相反講 如果佢係想移民同養寵 本身都係同你過人世
只係閣下想繼續持有香港擁有/遲下升職等利好事情
希望佢條女睇到
呢d無得搞
要一方讓步搞番掂個大方向先
移唔移民香港人都拗左兩年
如果你前設左你另一半跟風
仲要用你自己既經驗做定斷
我諗你審視左自己先好d

現實d見你進修緊
係咪見有得上位唔想走住?
其實好正常好多人都係咁諗
但你要佢生仔但又要買樓
生完仔仲留係度?
呢個仲大問題
係,一講搬就好易散
你係香港搬黎搬去都係同一個城市
但你係外國就好唔同
你事業要升做Regional Lead,
又或者去讀Grad School
就要搬去其他州同City
要重新識朋友,又冇屋企人幫手

想搬果個係最快適應到
跟人搬果個永遠都撈唔掂
犧牲嗰個之後就會畀人嫌棄

如果大家長遠目標唔一致既
就唔好哂時間,會畀人怨一世
半年分居可以單方面申請離婚
點樣離婚都可以分身家
唔想分只可以用晒分俾佢嘅錢請律師
結論:樓主人生已完,所有野可以重新再嚟過
一隻手掌拍唔響,點解字裏行間全部都係講老婆嘅不是,樓豬有冇檢討下自己?
轉左gay都仲係一個想移民一個唔想喎
btw, 如果樓主係堅中意佢老婆
就應該俾佢走,俾佢去做佢想做既野
感情呢家野,唔係話喺埋一齊先開心
遺憾美就係咁,有時大家中意對方
但目標唔同,唯有祝福佢
我當樓主呢一刻無錢,讀完個 course 考完牌可能幾年後會有錢生仔
樓主 40 歲先生仔都仲得
中出o個一下,跟手出左世可能捱幾個月夜湊下 b 餵下夜奶
但係老婆 39 歲先生仔個 risk 同個身體恢復都好困難
叫雞就係為左無手尾

點有手尾
叫雞唔知要戴套卦(?)
最主要對方想全部推翻婚前共識:包括大家講好咗買樓、生小朋友,而家佢想改為養寵物加移民

條女都痴撚線,移民上腦呢年都好多移民撚,開口埋口都移民移民做乜又唔知,又無plsn,總之就移民
驚沉船
無 完全睇唔到
你估d 雞唔加錢 會俾你唔戴?
哦 又樓主靚仔大碌d 雞主動除套
最近眼見幾個呢啲類似嘅post,全部都係避重就輕咁話對方嘅不是,留言又係選擇性咁覆,講到尾都係想圍爐姐係咪?
性生活夾唔夾?
佢就痴鳩線,100蚊茶餐廳都唔捨得,巴士佬管人30K, 佢老婆就45 依家就想呃鳩人地一齊供,生仔食佳寶凍肉
應該2邊都想離婚 但又唔想做開口嗰個
日本之前個單中國留學生搞到隻雞有愛滋,都係加錢先做到咁,所以唔排除
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞