30歲,好後悔結婚兼想離婚

1001 回覆
210 Like 1032 Dislike
愈早更多失敗同心智成長無必然關係
睇個人
段關係咁多麻煩野
都似係邁向離婚

有關,多失敗嘅人未必會成熟,有啲人唔識面前現實改
但成熟嘅人一定多失敗
如果條女證明一直以來都有靠老公援助生活所需,法庭大多數都係心會判男方要俾膳養費。雖然有啲女人係會有骨氣唔會要
但多數每月都拎三至四千,當飲餐茶。法庭點都會判俾女方。
人嘅個性點會咁易,所以發覺有問題係應該早啲放手唔好浪費時間
佢地應該岩岩結婚無幾年,咁應該未必要俾
LM
其實佢哋而家個關係同陌生人都冇乜分別,一個月先見一次
同你想同諗法,仲有條on9仲要月月清都仲要生仔,到時100蚊3個人,個仔想飲淡湯都話貴
條女自己同老公搵差唔多,
而且刻意不同住
似係想證明兩個人獨立生活多啲
你老婆接受唔到你做返隻港豬呀 咁你都唔明?
定係你已經做港豬做到入晒血?
兩個人不嬲能夠獨立生活
個畫面出晒嚟
抵死在呢度大部分人都叫佢搞掂自身問題先改善到關係,佢就搬一堆藉口出黎講到自己冇問題冇得揀冇野要改咁。
佢唔想改變自己,咪唯有換過個人相處囉。咁又唔滿意,又話唔想離婚,又話驚離咗就冇著落。
講黎講去都係想個世界圍住佢轉,著數就要晒,代價就唔付。
一講香港交稅實有人話香港稅好低,仲會話養公務員好濕濕碎,其實主要有啲人就係唔想一啲錢都唔俾啲垃圾,就扯到交稅咁低,養到幾多高官啫

係啦係啦!香港係稅低,但真係一個仙都唔想俾港共
講到結婚咁重要,咁佢咪陪老婆去英國做送外賣囉
咁都唔肯付出就咪撚講到結婚咁重要啦仆街
感建離
婚姻生活係要好努力維持
離婚無錯架,如果真係分歧嘅,各有前程都可以互相祝福,俾返個機會大家去成就個自己想寫嘅故事
但行呢步之前諗清楚,唔好咁輕易掉低份感情
同居完唔啱,啲男人咪又話個女人同居過係二手嘢
傻閪先同居。
你都幾廢 三十歲人都唔敢講自己收入幾多
太太有成長(要管人)又唔鍾意
外國讀書返黎 去到三十歲都成個巨嬰咁
裙腳仔味濃

三十歲呢啲cv起碼都assistant manager啦吓嘛
你放過你太太啦
佢值得更好 起碼佢啲skillset值錢 好過樓豬
工程狗?
個個人情況都唔同 見你提左5次同事去外國渣巴士做咩鳩
成幾十頁都見唔到感建分三隻字
*其實主要有啲人就係唔想俾錢養垃圾
Sorry 打錯

一扯交稅,太多人撐香港呢點係好處嚟,離開香港班人都承認香港稅係低,但講到政治層面當然另一回事。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞