30歲,好後悔結婚兼想離婚

1001 回覆
210 Like 1032 Dislike
錯在唔肯離婚
而家唔止佢,連親家都唔睇好,佢都仲想繼續落去
其實我唔明點解男方會結婚
對自己好不利 一離婚身家即刻分半
係呀
唔移民就係錯
結論:條女岩晒
因為樓主唔移民

唔係婚後財產嘅一半?
努力過,傾過,都係無改善,
只好放生對方放生自己。
感情唔係死捱死撐就會突然有一日豁然開朗,
俾多一次最後通牒,認真坐低傾多一次,
過唔到呢關趁後生完都好。
真,樓主講嘅嘢明顯睇到對條女好多負面標籤,講到又跟風又冇見識又蠢咁,點知越講越唔係,條女起碼中高層管住班細,職業又世界通行,搵錢同樓主可能差唔多,仲識得直頭唔住入樓主層樓,廢事一陣問佢收家用幫樓主供樓,但樓主都完全睇佢唔起咁
博唔刀
重點係佢覺得我愛佢就要滿足哂佢要求

呢句野調轉講都係一撚樣
一個連老公都未做好嘅人仲想佢做一個好老豆?
仲同佢生先最on9
有無興趣轉讓
正常 兩餸自煮 都起碼上到100蚊啦

我煮埋中午帶飯

樓主你會唔會自己煮定老婆煮,買餸又點計
完咗都好,我唔知自己條路可以點行落去⋯⋯

搵過個?又重新拍拖、結婚?

隨緣?其實諗起層樓仲要供,成個人生錯哂,好灰

同埋有少少過唔到自己果關Fuck my self
所以而家係樓主上黎問點樣唔離婚,唔係條女上黎問
分析得好好
不嬲人與人相處係fluid
唔係你2年前對佢好 於是佢2年前講過嘅嘢喺2年後都仲會適用
依家佢有講出軌咩? 就算係有,佢都係成功結咗婚,男人或女人都係自己揀嘅,如果當初出軌嘅咁介意佢又同佢結婚?

逃避樓主就一定有架啦,唔代表女方都冇,兩個人真係好多好多問題仲要一齊咗成9年,從中嘅問題多撚到寫書都要分幾集啦 追溯嚟真係冇意思。

古語有話寧教人打仔 莫教人分妻,最後都重複希望樓主同老婆兩個人之間仲有想起埋一齊嘅決心,咁你自自然然會知點解決。
佢講啲唔講啲
一時話喺外國讀書一時又唔係
一時話日日好忙好攰要返工返學,一時又話一個禮拜只係返幾日

屌喇星
其實搵過個再拍拖好平常姐
你地已經好過好多有仔女然後離婚嘅case
我果陣有時落佳寶買凍肉,一肉一菜就搞掂

工作關係,我哋食唔定時無乜點帶飯
通常淨係識屌hi啲人都係廢廢地
錯在唔肯接受現實
屌你老母
原來係怕無人供樓 同怕自己太廢無人要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞