30歲,好後悔結婚兼想離婚

1001 回覆
210 Like 1032 Dislike
K.O.
咁事實好多人好多原因要留係香港 咁有咩問題,依家我講佢想生仔都唔撚正常,就算唔講政治原因,佢都冇錢冇能力冇心機養,你癲乜撚野?
如果你係女,你同樓主真係天生一對,兩個on撚柒9
等到條女成長又飛多佢一次,再唔係個20中醒少少都唔會中伏
咁咪走去做送外賣囉,又話愛佢,唔係咁都捱唔到呀
你做乜撚野啫屌你老母

而家係你自己講留係香港冇問題

我再問你有冇工作交稅呀,屌你老母九唔撚搭八

好撚多原因留係香港同留係香港冇問題 係咪同一樣野呀?

屌你老母on99
結婚結到咁真係徙鳩氣
追完post 樓豬原來月月清
食飯人均50蚊都呻貴
咁都仲話要生仔
而且份人自以為是
講到老婆想移民係跟風
而自己留港就係深思熟慮

呢種人又平庸又要懶醒
估計做佢屋企人都幾辛苦
生仔直情係害鳩個仔
同埋最矛盾係個標題

個標題立場同內文回覆立場完全相反
點解租樓會係sunk cost既概念
有咩正菜肯連陪佢食茶記百零蚊外賣再比佢屌大洗 再要番屋企食佳寶僵屍肉
如果條女個樣正常少少嘅,都要叫佢咪同呢啲男人一齊啦
咁唔一定嘅,唔係專科嘅讀完唔同出路都正路,尤其讀文史哲嗰啲
同一科畢業,但我哋無做返本行
你老母副骨都唔得啦
同意 有朋友係咁 唔一定唔work
留係香港有冇問題每個人都唔同答案,樓主覺得冇問題咪得囉,你唔比人鐘意留係香港?
香港仲幾百萬人留係香港,你出去問下佢地囉
你自己出去開post啦,阻住晒
條仆街開頭講到老婆跟風,點知個上年老婆去英國視察環境咗一個月,都唔好再講老婆個行好多人去英國發展
一個戈想留港,一個想移民,大家都企硬咪離婚囉。
同有冇婚前同居有乜關係。
其實離婚同溝好真係冇咩關係,仲要冇仔女
抵撚死
又曬左錢搞婚禮擺酒, 如果當初拎去叫雞爽死
係囉,好似九唔搭八咁
呢個case根本冇關係。
樓主就收皮啦成條撚樣咩,再同樓主一齊個老婆就真係易殘易老,比佢激到變咗40
無話留港呢個諗法有咩問題
但樓主一口咬定老婆想移民係出於跟風
就擺明係睇唔起人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞