30歲,好後悔結婚兼想離婚

1001 回覆
210 Like 1032 Dislike
其實可以諗得好單純就得,通常人都係對自己有利嘅就講,不利嘅野會收埋。

我覺得基本上都唔洗知中途發生咩事 因為個結論就係中途偏離咗,大家理念唔係一致囉

兩者應該都係有一方面係企得好硬嘅,男女方大家當然都有互相遷就嘅一刻啦,唔係點會涯到9年仲結埋婚。

都係個句啦 大家仲想唔想繼續行,一齊都係求開心快樂,結婚為咩?都係想有幸福姐。

自己無腦去結婚就抵死啦
真,咁樣唱衰移民因此比人篤灰

合作夥伴
隊友
cfy 呢條友係咁,以為自己好有insight
佢地連社工都搵埋
好老實講呢啲case好多會拖,
再浪費幾年時間,最後以其中一邊搵到下個出軌,
反面收場

唔想完結得咁醜陋嘅話,最好快手了結咗件事
真。。。又想留港又想生仔。。。師兄真係諗真d 自己想點先
我覺得條女醒
以樓主性格,條女同住
佢實會話層樓你都有份住,用黎綁住條女

而家條女均均真真,第時離婚佢都無住過層樓
唔需要賠返錢俾樓主
我覺得如果條女唔分樓主身家,再讚佢都唔遲
樓主同老婆傾唔掂數,千祈唔好生下一代害咗條人命
如果離婚前轉移資產比兄弟得唔得?
唔出奇,外邊咁多pk唔惡點生存
留港撚值得擁有
放過條女
樓主唔駛煩啦
你老婆醒目女黎
呢個時勢佢咁識諗
唔買樓唔生仔準備移民
我估佢都頂唔順計劃緊同你離婚
一個想生,一個唔想,邊有得搞呀
出軌唔通你又幫手勸交?
好明顯件事大到令老婆覺得佢做唔到人老竇囉

同埋一直用工作忙讀書忙去逃避
仲要諗人成世唔會變,唔同做咗阿姐,仲要好似fg 格咩,再後個句樓主credit 太低信唔過
樓主慘到,俾成班on9仔屌。根本個重點係婚前共識,而家條女話轉就轉,你哋都可以話樓主有錯
咁無住過,又無出過錢
上到庭都好難分到

兩個人人工差唔多,起底樓主又輸過錢
而且層樓又無乜升值

分分鐘計完資產條女賠番轉頭
有咩course唔係每星期返幾晚工聯會興趣班?
咪撚害人啦仲要人留喺香港
你唔講條女單方面改變婚前共識?佢仲自私
但佢話佢想生小朋友喎,反而係話女方突然唔想生變養小動物就算。

又係有好多因素演變到咁 生死有命,富貴由天 人愈大真係愈迷信 覺得好多野都係冥冥中有主宰,因為唔係你想解決就解決到,件事發展到咁都已經唔關係咪自己出發點行先

對樓主講多句,替天由命啦,大家仲想一齊仲覺得開心嘅實解決到,分分鐘件事其實好小事。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞