美劇集中討論區(69) White Lotus |SLOCG S2 |1899 |Wednesday |Gudetama

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
Aubrey Plaza演技世界級
今年無乜express電影,得Black Adam
White Lotus已經成堆靚仔,又嚟多個Jack J死人導演識玩
另外希望Mia後面發展可以愈嚟愈好
真 睇完做咗佢fans了
team孫仔here
https://twitter.com/heyjaeee/status/1592017526027964416

mia同lucia兩個都想佢地happy end
唔好死呀
lucia要去LA做少奶奶開舖頭 mia要成功做singer
今日netflix有knives out 2

barbarian好睇
上個禮拜睇左aftersun
過兩日放假準備睇埋tar
睇完legion開始留意佢
yes
之前noho hank提過
但經理之前應該真係認真mode覺得條友成日吹水先話佢
不過依家沉左船先用另一個目的洗開佢
of course不過呢套香港冇乜人識
呢兩套好難同其他top10級比喎中游level
睇完ep1
默默地覺得kimberly好慘
leighton好似肥美咗好多反而kimberly縮水

btw唔知係耐冇睇定少睇comedy
一睇返呢套覺得佢地講野節奏太快
每個scene & scene之間好似fast forward左成件事咁有d唔慣
我都發覺啲過場好似睇緊friends咁
comedy 式嘅過場,真係有啲唔慣

睇comment終於見到有人話佢似florence pugh
開場冇耐已經覺得似似地
https://twitter.com/doubtpointv2/status/1594515555205222417
印象中S1果陣好似冇咁快
搞到冇咁投入 唔鐘意太sit com咁
佢同harper兩個唔似兩公婆
好似好陌生咁成個feel都唔知佢地黎white lotus之前係點生活
Wednesday講到完全係CW級係咪開都廢9事
係有小小似
Warrior nun 未睇呀不過rotten 幾高分
Dahmer 我自己覺得唔錯,可能喜歡true crime series
tar等你食評
aftersun好冇睇?

尋日睇完triangle of sadness...
都係white lotus 好睇d
等幾日有comment再算
netflixtim burton
同埋原來冇sheshe
tar好似好正咁
仲有the menu同bones and all都想睇
aftersun唔錯淡淡sad味 睇完會沉澱下

呢套未睇之前都有d興趣
white lotus暫時我覺得s2仲好似正過s1
每集睇完都唔夠喉
bones and all三級片
遲啲睇aftersun

white lotus 對白同情節都好過癮
triangle of sadness 中段講架船浪下浪下...
跟住個鏡頭又浪下浪下 睇到我
成套戲主要都係笑9啲有錢人
warrior nun
dahmer唔差
但未到全年最好睇之一有其他true crime好睇過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞