美劇集中討論區(69) White Lotus |SLOCG S2 |1899 |Wednesday |Gudetama

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
有冇一啲冇爛尾既劇 係節奏上快既 緊張 主角間既bonding強既 即係好似sherlock 同Ke 咁 如果英劇更好
新Po lm
仆街 上集完全唔記得左睇 忙得滯
阿仔睇嚟食唔到助手之後跟佢老豆條path
孫仔識搵lucia識食
lucia父子丼同樣識食
如果搞掂埋呀爺3代同堂套餐

btw有張好似佢地幕後相幾cute唔係劇情內
white lotus打救左地獄星期一好難唔記得
即係要雙主角?
唔係緊張cat and mouse果類
但normal people有冇睇過
放左入list 但未有mood開住
又唔算係緊張節奏好快
但my brilliant friend都係雙女主又係好值得睇
hehe / sheshe組合有hannibal / gentleman jack (不過都係慢果類)

the americans & the leftovers神劇我都推介兩個主角都好有火花
另外big little lies (s1) 同最近bad sisters女人之間bonding
仲有套冷門少少既舊劇叫feud
真人真事講兩個大牌女明星不和
但又有啲惺惺相惜咁互鬥好好睇 演技好正
gentleman jack S3 仲有無得續? BBC 無決定?
https://youtu.be/8jiYISpwb-w
有無人睇呢套?一次上晒8集

樓主禁左制上SLOCG S2未?
呢套見人講好似係sheshe?
但review幾低分下

炒撚哂班仆街hbo asia成個department消失以後唔洗再返工
冇特別留意好似唔見有新聞講
睇trailerr故事似幾得意, 實際唔知 , imdb 6.2 ... 都係觀望下先
反正今晚有骨灰嬸
可能睇左the americans先 我見你地舊po 都有講過
the white lotus好睇的? 主要講關於咩?
the americans 真係超好睇
我睇到S3尾段, 好緊湊
仆佢臭街
手痕睇下個ig
見佢寫住11月24先播
https://www.instagram.com/p/Ck4w71Atqio/
Dklm
炒哂hbo Asia然後加hbo max嚟香港thx
nowe未完約照join
我自己覺得劇情上面對危機再加羊群心理
就算雞同鴨講但又一齊行動都算講得過去
廣東話個part我初頭都覺得怪怪地
但background係1899年
咁我當合理咗以前啲人講野個Tone都聽唔慣
(making of 導演話cantonese點聽都好似好嬲咁
笑咗

我諗可能我俾咗好多光環dark crew
就算s1唔算超好睇我覺得之後一定more than that
獨立睇呢套都唔好差
但我同意有啲位係悶
唯有期待佢s2點發揮

3代同堂套餐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞