中國有嘻哈討論區

1001 回覆
97 Like 317 Dislike
其實Gai同馬思唯都幾正 佢地兩個互相diss過
重慶同成都火藥味好重 依家兩邊都做trap
馬思唯有幾首係yutube上面點擊率好高 上過snoop dogg自己做嘅top 10 rap song
唔知係咪因為Gai去咗馬思唯無去
仲有一個freestyle battle king 貝貝都無去(聽講俾人捉smoke入咗去坐)

貝貝你想佢唔講粗口
咁我不如唔好睇佢

有時夠dirty嘅freestyle炸場真係好正
呢個節目睇下就夠 好多都cut到好亂
easy 呢d都係節目效果
留名

因為呢個節目識左好多大陸既Rapper

好多歌都好有質素

不過聽返60秒同海選原來好多都係用返自己歌
小青龍完勝pgone
有冇人鐘意小青龍同輝子首rap
唔好呀
小青龍果組真心掂
熱狗真係戇鳩 唔撚識聽英文
多幾句英文就淘汰人 雖然一早估到
咁都叫battle?
Jony J
有冇人鐘意小青龍同輝子首rap

上面有提 副歌正到
咁都叫battle?

Agger

佢呢個樣笑到我on9
其實你要中文咪用廣東話rap你班仆街
學埋普通話又話用太多英文
不如唔俾用英文 一用即DQ好冇
下咁就FOUL左啦?

BTW YOUTUBE都有
https://www.youtube.com/watch?v=ZsXxyfSRx7o
咁都叫battle?

Agger

佢又冇錯,又冇話係freestyle battle
真心知唔知醜 美國本來就係hip-hop同rap嘅發源地 竟然話用英文係問題 雖然知道個節目一定唔會比mc jin 贏,但都揾個好小小嘅理由做得好睇啲啦大佬!講真個乜閪熱狗肯撚定一句都聽唔明
立青入左吳亦凡果組
jony j
老實講,果三件評審係rap嘅層面上
連某幾個選手都不如,
更莫倫mc jin
情願mc jin走人露出真面目正式去賺錢好過 有錢實會做d自己既好歌出黎 反正大陸佢rap英文都冇問題 free style wu都係咁

佢呢個樣笑到我on9

改條鳩落去會點?
小青龍同輝子嗰首真係歌詞好正
大家唔洗咁激動 mc jin去得就傾好哂有哂劇本嫁啦
大家唔洗咁激動 mc jin去得就傾好哂有哂劇本嫁啦

唔滿意個劇本係咪唔得呀
老實講,果三件評審係rap嘅層面上
連某幾個選手都不如,
更莫倫mc jin

潘 張真係得啖笑
hotdog都話本來係rapper
呢2件好似rap都未撚rap過
kris wu真心比意見係最有sense
對佢有少少改觀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞