中國有嘻哈討論區

1001 回覆
97 Like 317 Dislike
吳亦凡算係最有料既,之前誤會左佢係花瓶,起碼佢評人都係聽拍子有無錯,識講重拍etc

隻熱狗真係廢到。。幾集都係執人口水尾一味對對對,一係就他的氣勢很好,嗯很搖很rock

本身做過媒體
講少少 未睇呢套野之前以為佢淨係idol
但只可以講 現時娛樂圈韓國第一真係無講錯 無論創意 制作cp值 音樂都領先好多好多 以往既韓國只係非常利害係唱哭腔 悲腔既 但大家可以睇 由一個政府資源大力推動娛樂文化下 無論美容 音樂制作質數非常強
一間公司企下發掘既當紅idol由 17 8歲每日訓4 5小時其他時間不斷練習唱歌 跳舞 可以知道佢基本功有幾好 就算點評亦都偏向技考 歌既插入點 就算連應該8拍 16拍都可以即場聽出問題亦比到意見 可以想像佢係韓國呢6 7年學到d乜野 希望有朝一日 華人音樂可以上返亞洲第一
利申80年代至90年代 一直係香港音樂no1 2000年日本玩左十年 2010年後韓國雄霸全世界

mc hot dog 潘乜乜 根本唔入流
尤其係.mc hotdog 根本基本功都未得 陳冠希都ko佢
輪實力都係Kris 同張震岳
Ok 88美國見
Mc jin唔洗靠熱狥上位架!你又紅唔過人
40強裏面有38個都勁過三個19制作人

張震岳唔撚係唱歌 次次靜係識講有一點不穩,你識閪咩
屌 點解唔係freestyle battle係合唱黎
邊撚到bat呀睇過
等我仲期待rapper互diss
公道講

用英文RAP真係比其他語言易既...
同埋Mc jin 真係 超曬班 留係度都無咩意思
羸左冠軍 ,對佢都無咩意思 , 實力一早就人肯定

佢令左好多人關注 hip hop 文化 // 同埋個節目
而家佢離開都好既 (我覺得都係做媒多)

我係節目組就直接DEL走一個評審比MCJIN做算啦

玩大啲啦 叫啲參賽者投票foul走一個評判
一定係無料台狗收皮
佢兩個番去台灣夜場食台妹算尻數啦

屌 mc hotdog不嬲靠張震岳 無左張 佢收得皮
邊撚到bat呀睇過

我都係咁話

可能下round 會

仲要係一早比時間排好既合唱
屌佢老母同叫twins兩個人battle有咩分別
個周藝軒好嘔心
明明就覺得女rapper易對付啲先揀雨萱
上到台就話揀佢因為佢把聲好聽
咩爛理由黎
我給你拉個麵又長又寬
就像這個碗又大又圓
給你們拉麵的我 哎 一樣的開心
你估個TT有冇屌過VAVA?
邊撚到bat呀睇過

我都係咁話

可能下round 會

根本唔係battle

不過40強既質素 即場battle既話 個節目唔洗睇

之前freestyle 每人有30分鐘諗 都幾多諗左d屎出黎
人地smtm d評判聽到rap得好會跳晒舞 屌你呢幾條友好似神睇住凡人咁
Jony j
孫八一
Mc jin

邊撚到bat呀睇過

我都係咁話

可能下round 會

根本唔係battle

不過40強既質素 即場battle既話 個節目唔洗睇

之前freestyle 每人有30分鐘諗 都幾多諗左d屎出黎

今次佢地都練到合唱到 拎黎諗點樣diss人都夠啦
小青龍 個副歌真係世界級
利申無追

應該無人唔知邊個係mcjin ,全部都係製作單位既綜藝效果 ,搵條友黎做醜人。

同埋個節目的確係中文有嘻哈,係想凝聚中文嘻哈人同推廣中文嘻哈;中國好聲音呢啲唱英文歌緊係無問題,因為重點唔係中文歌而係音樂
小青龍隻歌真心正
講起有無人知道之前中國新歌聲唱我的天空果2個點解唔參加
岩岩醒起佢2個
利申無追

應該無人唔知邊個係mcjin ,全部都係製作單位既綜藝效果 ,搵條友黎做醜人。

同埋個節目的確係中文有嘻哈,係想凝聚中文嘻哈人同推廣中文嘻哈;中國好聲音呢啲唱英文歌緊係無問題,因為重點唔係中文歌而係音樂

柒撚到
利申無追

柒撚到

原來叫中文有嘻哈
咁叫battle咩

台狗詹幾時同沈玉琳 paul去旅行
吳亦凡算係最有料既,之前誤會左佢係花瓶,起碼佢評人都係聽拍子有無錯,識講重拍etc

隻熱狗真係廢到。。幾集都係執人口水尾一味對對對,一係就他的氣勢很好,嗯很搖很rock

本身做過媒體
講少少 未睇呢套野之前以為佢淨係idol
但只可以講 現時娛樂圈韓國第一真係無講錯 無論創意 制作cp值 音樂都領先好多好多 以往既韓國只係非常利害係唱哭腔 悲腔既 但大家可以睇 由一個政府資源大力推動娛樂文化下 無論美容 音樂制作質數非常強
一間公司企下發掘既當紅idol由 17 8歲每日訓4 5小時其他時間不斷練習唱歌 跳舞 可以知道佢基本功有幾好 就算點評亦都偏向技考 歌既插入點 就算連應該8拍 16拍都可以即場聽出問題亦比到意見 可以想像佢係韓國呢6 7年學到d乜野 希望有朝一日 華人音樂可以上返亞洲第一
利申80年代至90年代 一直係香港音樂no1 2000年日本玩左十年 2010年後韓國雄霸全世界

呢樣無得唔服
kris wu可能自己rap唔出
但作為judge係合格

絕對啦 音樂素養都高潘瑋柏幾倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞