中國有嘻哈討論區

1001 回覆
97 Like 317 Dislike
Pg one有星味 應該champ

60秒簡直係教材級示範
其實好多都幾好聽
但係聽大陸人講/RAP英文 D音錯撚哂就真係

例如:HOMIE

hiphop本身件事已經係擺脫發音 美國有mumble rapper 啲英文直接係lur出黎 感覺主義
我就覺得如果聽落有flow 夠groove已經接受到
因此成件事都好見人見志

不過swaggie rap羽毛球就真係好怪
留名加推po
今集gai爺freestyle用左自己pre-written硬係差咁d
利申撐Gai爺

原則上係成立 舉個例 美國rap up節目 los angles leakers 都會有topic freestyle 呢啲時候如果開正rapper有練過有儲落punchline既貨都會用出黎

再者你睇成個freestyle都係有剪接 剪到一岩一忽 Bcw鬼卡什至冇show
話唔定gai爺有pre加freestyle

啲剪接真係好on9
不過都無辨法佢咁多人

btw 有啲rapper反應shot用左幾次
其實好多都幾好聽

hiphop本身件事已經係擺脫發音 美國有mumble rapper 啲英文直接係lur出黎 感覺主義
因此成件事都好見人見志

jin:撚毛球
留名加推po
今集gai爺freestyle用左自己pre-written硬係差咁d
利申撐Gai爺

原則上係成立 舉個例 美國rap up節目 los angles leakers 都會有topic freestyle 呢啲時候如果開正rapper有練過有儲落punchline既貨都會用出黎

再者你睇成個freestyle都係有剪接 剪到一岩一忽 Bcw鬼卡什至冇show
話唔定gai爺有pre加freestyle

啲剪接真係好on9
不過都無辨法佢咁多人

btw 有啲rapper反應shot用左幾次

最爽係foul走啲faker
好憎朱星杰
下期battle到底會點分組,肯定好刺激
yo留名
TT都好正
Lm
冠軍已經被我內定 woo~
下次圢返討論區 (二)
差啲搵唔到
下集幾時?
http://youtu.be/6qHIHEkQwqg
艾福傑尼新歌 唔算大驚喜
但都好撚正
其實好多都幾好聽

因此成件事都好見人見志

小弟覺得本身純中文RAP,唔理你方言好咩都好,突然夾雜一兩個英文字,仲要發音奇奇怪怪,成件事就柒左

有好多D OUTFIT 同 造形其實都奇撚怪怪,好似忘了愛 x hiphop咁,即係你睇下PG ONE呢D唔使搞咁多奇怪野,但係成個感覺出到黎已經係SWAG,係HIPHOP,係好街頭

利申:唔計JIN,幾睇好PG ONE
https://m.youtube.com/watch?v=CC8yhFGUNhQ
除左熱狗,連潘狗都因英文foul走人
仲話英文太易rap
小鬼

其實我覺得佢OK 幾有台風 FOUL左好可惜 雖然我唔識聽拍子
下集幾時?

星期六
下次圢返討論區 (二)
差啲搵唔到

唔好意思
因為果個post名唔係討論區所以無打二
下集幾時?

星期六

等死人
其實好多都幾好聽

因此成件事都好見人見志

小弟覺得本身純中文RAP,唔理你方言好咩都好,突然夾雜一兩個英文字,仲要發音奇奇怪怪,成件事就柒左

有好多D OUTFIT 同 造形其實都奇撚怪怪,好似忘了愛 x hiphop咁,即係你睇下PG ONE呢D唔使搞咁多奇怪野,但係成個感覺出到黎已經係SWAG,係HIPHOP,係好街頭

其實造型就人地鍾意嘅啫
其實好多都幾好聽

因此成件事都好見人見志

其實造型就人地鍾意嘅啫

講造型就緊係孫八一最勁👨‍💼
其實好多都幾好聽

因此成件事都好見人見志

其實造型就人地鍾意嘅啫

講造型就緊係孫八一最勁👨‍💼

講開孫八一
呢隻好洗腦
https://youtu.be/UxDwlQxEYSI
瘋狂loop mcjin freestyle
係咪得我一個覺得鬼卞好正
http://tw.iqiyi.com/v_19rr7mgyx8.html

跳屎忽舞女女既訪問 跳舞也是freestyle
係咪得我一個覺得鬼卞好正

好正 好想比佢教書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞