中國有嘻哈討論區

1001 回覆
97 Like 317 Dislike
有冇巴打聽higher brothers

嚟緊香港有專場
諗緊去唔去

好似係hidden agenda搞

Yes
唔知又會唔會俾人冚旗
Vava 啲陰好怪,係咪紋上去

我覺得唔錯

立左野姐 

歐美時尚
jin抵輸啦下話

一黎對手唔係弱
二黎普通話得幾句咋嘛,都講成咁
唔計中間,係咁loop果句都講成咁
都無下過苦工

agger,其實佢一開聲係咁loop個句普通話d音怪怪地,現場班友笑好似恥笑咁
其他大陸節目eg我是歌手,d韓國人唱普通話歌睇得出有下過苦工,都發音好正
佢一,兩句都發音到咁,係人地主場點夠玩啊

我覺得佢專登

我都覺似專登
上咗幾個月堂苦練蝗語 點會講到咁
約定
見到FB有人COMMENT話個節目係仔教老豆屌閪 笑撚死
孫八一foul左好傷心
小青龍佢地首歌真係好正
我覺得唔會咁快foul jin既 都係做下話題
下集就會話不過咩hiphopman的skill還是比較好之類既野
始終好多人都係睇jin先睇呢套野
唔到臨尾都未必會foul

孫八一真心正
係佢順哂人意搞到咁
又或者係劇野專登咁做

還錢好正
Rodman Pun 狗哥你跟mc jin的freestyle 誰比較厲害?

熱狗 MC HotDog 當然是JIN啊 難道是我嗎

熱狗都自知比人擺上台

好慘 佢都唔好意思評人
孫八一foul左好傷心
小青龍佢地首歌真係好正
我覺得唔會咁快foul jin既 都係做下話題
下集就會話不過咩hiphopman的skill還是比較好之類既野
始終好多人都係睇jin先睇呢套野
唔到臨尾都未必會foul

孫八一真心正
係佢順哂人意搞到咁
又或者係劇野專登咁做

還錢好正

孫八一太好人啦,讓哂比果個MK仔
屌仲有個徐真真,冇料扮4條
熱狗隻差不多先生幾好聽喎
其實係成班香港人on99姐
見到fb成班傻西跟風狗係度屌9熱狗真係得淡笑
成班比個節目剪輯效果撚化緊
做下話題就炒到熱哂個節目
叫佢集集都係cut淨果幾條友就知
個個講到jin唔會輸咁
學輝子咁講 比賽有贏就有輸 好正常姐
[violet] [size=1]Btw jin會係10進6先foul
咁樣40進20法 我估會有復活賽
啲評判點解要戴曬黑超

盲人協會

笑撚咗
jin rap 24k magic好正

邊到有得聽??
呢個PO個F5壞左
認真

MCJin如果比普通話就無得比架喇

但英文就真係無敵

短短十幾個bar就轉左3次flow

再加埋D痴線押韻 真係無得輸
認真

MCJin如果比普通話就無得比架喇

但英文就真係無敵

短短十幾個bar就轉左3次flow

再加埋D痴線押韻 真係無得輸

英文係好勁
但段中文相比起其他參賽者就好膠
咩對對對
有冇人覺得mc jin rap 港式國語正撚過佢d英文
好有sean paul味道
如果方言都rap得,點解個嘻哈傻唔rap廣東話
係咪大陸已經否認左廣東話,明眼人都知唔可以太多英文
佢明明就可以鞏固廣東話既地位
其實係成班香港人on99姐
見到fb成班傻西跟風狗係度屌9熱狗真係得淡笑
成班比個節目剪輯效果撚化緊
做下話題就炒到熱哂個節目
叫佢集集都係cut淨果幾條友就知
個個講到jin唔會輸咁
學輝子咁講 比賽有贏就有輸 好正常姐
[violet] [size=1]Btw jin會係10進6先foul

有內幕
見到FB有人COMMENT話個節目係仔教老豆屌閪 笑撚死

認真問 普通話難rap啲定英文難rap啲
你媽的頭 像皮球 一腳踢到百貨大樓
我是一個很喜歡打羽毛球的Super Star藍色

呢句完勝
個人認為JIN 果句美國見應該都係講下笑扮走人
佢點會咁少野就嬲,一黎佢依家份人咁Peaceful
二黎佢咁樣未評完自己走人都幾無禮貌

所以9成係節目效果,大陸典型剪接又做一星期話題
睇下幾多人屌鴆HOTDOG 就知
個節目都未入高潮,一定是但整個理由
比JIN COME BACK 再SHOW OFF

另外想講係估唔到有幾首歌都好聽
TT / 小青龍果首都好聽

同埋今集睇最明顯,估唔撚到係FREESTYLE WU D 評語最中POINT
幾他幾個直頭好似路人甲黎聽RAP 咁,比少少深入D 既意見都無

HOTDOG就叫做真係RAPPER 同玩左咁多年有D地位就算
https://www.youtube.com/watch?v=j__vCoFc8Io
睇完潘瑋柏真係想笑,邊夠班評MC JIN
張震嶽就係超級雞肋,有佢同無佢根本一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞