中國有嘻哈討論區

1001 回覆
97 Like 317 Dislike
姐修哥draw威yur叮!姐修哥draw威yur叮!姐修哥draw威yur叮!

笑撚死

字好醒神
我個腦係咁比佢
孫八一就係輸比件偽韓仔 擺明實力好好多
就係因為無後台 隻還錢好撚正
同埋真心唔覺會foul jin, 會唔會入哂三件

當劇睇
最錯就係foul左孫八一
jin果度其實都55波 其實孖仔都聽得出係好勁
又估唔到咁好睇
熱狗FB

今天如果我單純作為一個聽眾的話 , 我才不會去管什麼語言的事 , 要用什麼語言做音樂那完全是自己的自由。
但在節目上我的角色定位不一樣 , 我的工作是製作人。
製作人是什麼 ?
歌手去錄音室唱歌的時候 , 會有一個人從頭到尾盯著他 , 除了告訴他哪邊做的好之外....更多的是挑剔他所有的小問題 , 小細節或小毛病 , 製作人永遠希望唱的人可以做到更好。
在節目上我不管剪輯是怎麼剪的製造出懸疑的感覺 , 這我沒有辦法控制 , 但我也只是誠實地說出我的想法 , 給出一些希望對選手好的建議 , 就是這麼簡單而已。
嘻哈俠從第一集海選的時候不是就說自己要放下過去的身分從零開始嗎 ?
怎麼到現在他連面具都還沒摘 , 一堆人聽到製作人只是給點意見就全部開始變得跟暴民一樣 ? 我說過了 , 罵我沒關係 , 我無所謂 , 我可以理解。但一堆不理智的人各種私信訊息留言詛咒我死 , 我家人死 , 叫我去哪邊表演的時候小心點....
怎樣 ? 我是和各位有什麼戴天之仇深仇大恨 ????
再怎麼說這不就是一個節目而已嗎 ?
HIPHOP是外來文化 , 但HIPHOP也是全世界最屌的外交政策。在世界各地總會有一群人用自己的語言唱著 , 並隨著自己熟悉的那塊土地上的各種風氣 民情 環境....等等發展衍伸出每個地方都不一樣的HIPHOP , 這就是HIPHOP最特別 最難能可貴 也是最珍惜的地方。
身為聽眾 , 我根本不會去管要用什麼語言做音樂。
但是身為製作人 , 我會盡可能地去表達我的想法。
老實說誰不喜歡HipHopMan ? 誰不崇拜HipHopMan ?
誰不因為HipHopMan在節目上的出現而感到振奮和驚奇 ?
HipHopMan教我們的應該是互相尊重而不是仇視。

熱狗 敬上
其實個節目係咪一早錄好哂?有無完整賽果流出?
徐真真真係柒到唔敢睇
第一集開心就拍手無限loop
第二集個freestyle
仲話要搞掂TT
差好撚遠
熱狗fb做乜又咁旺場
熱狗fb做乜又咁旺場

我諗應該會比人屌到下一集,然後全部人炒晒車
套路真係好正
https://www.youtube.com/watch?v=pppBAywHSHY

同埋卓卓食煙喇

卓卓唔係好細個咋咩
我覺得我的歌詞變得有點亂
還是我的腦袋變得有點亂

沒有關係
沒有關係
因為現在我要傳我的麥克
下一個人 到底在哪
下一個人 快過來拿

Check it
小朋友總想快點長大
小時候都想變成 super star
長大後發現 star 真的可怕
明明想說真話卻說成謊話
變得 hollister
現在變得 hollister
本來是個 honest
現在變成 garbage
Baby微博給你 comment
約著他的 sun beach
約會帶著 condom
You will going roundway
You will going roundway
你約會帶著 condom
發現他們都在這邊
是我的節奏還是那麼的
還是我的節奏變得有點亂
還是我的腦袋變得有點亂
沒有關係
沒有關係
因為我現在要傳達我的麥克
麥克風下一個到底在哪
下一個人現在趕緊過來拿
showmethemoney好似呢一round可以雙淘汰/雙晉級
showmethemoney好似呢一round可以雙淘汰/雙晉級

唔得
點都係in 1個 out 1個
點算 見到嗰個yamy衰樣忍唔住J左佢,點解我會變到咁...

其實我都覺得yamy好正

beautiful beautiful~

唔得

孫八一淘汰,徐真真晉級 真係登八一慘
朱星復活每日宣傳
朱星代表作:ON ON

老子飲了農夫水FREESTYLE都很甜 呀耶!!
MY NAME JESUS I'M BORN IN 94
我準備了四年多 這個節目一定火
我的實力 COME ON !! 耶 我的實力 ON ON⋯⋯
ONE MORE TIME 我的實力 ON ON⋯⋯ ON ON !!

同徐真真比,我都係覺得徐真真柒啲

趙溫臻
沒有最柒,只有更柒
https://youtu.be/ccMx9ABbZbU

下面啲comment 好好笑
朱星復活每日宣傳
朱星代表作:ON ON

老子飲了農夫水FREESTYLE都很甜 呀耶!!
MY NAME JESUS I'M BORN IN 94
我準備了四年多 這個節目一定火
我的實力 COME ON !! 耶 我的實力 ON ON⋯⋯
ONE MORE TIME 我的實力 ON ON⋯⋯ ON ON !!

你漏左全部都kill 果段
https://youtu.be/ccMx9ABbZbU

下面啲comment 好好笑

唱個rap不用想韻腳的那種哦 笑死
其實無咩好屌
你叫eason同周杰倫上全美一叮唱中文一樣被人屌

不過MCJIN係媒 肯撚定唔會咁快走 剪接黎姐
分分鐘節目請佢既價錢仲貴過個幾個制作人 點會咁快要佢收工

呢幾年一路都係美國生活 點會無啦啦接觸大陸綜藝 仲要參加埋比賽咁無稽
仲要第一集到第四集都係最後先出場 有無咁橋呀
你話睇完第一集反應 之後先剪到2,3,4集最後出都唔出奇
但連第一集已經係最後出 即係節目組有9成把握 呢點係呢個節目最大賣點

唔得

孫八一淘汰,徐真真晉級 真係登八一慘

輝子慘D囉

小青龍同輝子個首好聽到
孫8 1 個feel好似psy
孫8 1 個feel好似psy

好鐘意佢第四集首battle
d 詞幾幽默
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞