冷氣討論 (4) 爆1001唔該開新post

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
壞板換番唔會唔夠凍正常講.
如果參照你慣性要求,重工二匹係抽濕型.
又無話怕臭,可以揀樂聲及大金ftxs50.
你怕就東芝18j2kv 冷暖不可淨冷.
唔該巴打 仲有無其他大金牌子推介?
依部好似偏貴
大金呢部係大金最高性能(不是功能)而性價比最高,其他型號仲無性價. 大陽不能從西邊升起
其實 280 平方呎應該最少 2.5 匹先夠,3 匹就穩陣
呢度一般唔推介大金,因為性價比低
所以樓上只係推介大金 FTXS
風葉angle冇乜大concern 係咪揀珍寶好d? 因為設計近真分體 窗分得兩個牌子選擇其實都係睇邊款少伏
冷暖電機無大機. 一係東芝冷暖.
以上講計二匹.
有一隻日本制三菱電機你要唔要. 不過屬細機型.
喉長最多二米珍寶.
同珍寶要計大匹啲. 就會少出事.
請教各位大神 如果160呎廳 140呎房 想要淨冷定頻 要幾多匹同咩牌子抵用呢?
樓底?又有無不能正吹?
Msy-gj13va
樓底2.5米,房就直吹,廳就其實係打橫長方形咁,冷氣放左上角,梳化係左下角,右邊係飯廳
Gm19,gm23
而家來講咩牌子較好?
好難講.
無介紹你個啲唔好諗. 甚至大金都有佢問題. 如果以前寫national 變頻就係佢. 各方面穩定. 你計電子野電機算係咁現在,但都比不上以前樂聲
其實你要最好,二匹性能上最好ftxs50 不計臭. 你又話貴.
咁你二者都要打平均就東芝18j2kv
唔該巴打你嘅資訊,如果換2.5匹,選擇會唔會多點?
電機ge60
或者東芝
22j2kv 都抵7.xk

22j2 買冷暖抵過淨冷除非一定要55cm 高
唔該晒巴打先
上網搵左成個下午資料
屋企人話唔想要東芝(因為大陸機)一分錢一分貨,佢賣價真係偏平
可能揀返2匹大金或者電機,而家都未決定好
反而想問一問,決定左之後去邊到買好?大行定係私人冷氣鋪,後者會唔會有機會中伏?
乜嘢,東芝係泰國機
同埋未必一分錢一分貨. 價錢是市場策劃手段
請問三菱電機2匹有無邊部較好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞