冷氣討論 (4) 爆1001唔該開新post

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
35zsh?

870 x 294 x 230?

都大左d
冷氣機扇葉有雜聲,洗冷氣有無幫助?
樓上答左你分別,玩大風嘈音聲頻菱電.
睇乜嘢雜
想請教下如果買3/4窗口機淨冷要有遙控款有冇話邊部推介?
變頻P記睇到有人評價有低頻聲,其實係唔係部部都係咁?定得P記先咁樣?
恵而浦我屌你老母呀

部機整完今日上返時,個冷氣師傅屌咁嘈你居然忍到?
原來又壞撚左呀!

你哋d維修食撚左屎呀?
又一星期先有師傅呀屌你老母?
岩岩屋企部3/4壞左
尺寸係350*450*580
而家睇中左部
P記CW-HU70ZA
346*450*640
係咪即係要改鋁架?

定有無其他推介!
感謝!
最好就改
唔係嘅話部機會有部分本應喺室外嘅機體,焗住要放入室內
(計返你呢個深度就係 6 cm 左右)
雖然用落應該無分別(因為差 6 cm 應該未到散熱口)
但睇落就會幾樣衰

其他變頻窗口機都係深咗,邊個牌子都一樣
除非你買返定頻
咁買返定頻
有無推介
定頻乜牌子都差唔多
你鍾意邊個牌子就買邊個
開暖氣未
細機如果睡房用, 買定頻似乎仲好
有人話嘈, 又有人聽唔到
粗略統計,應該得1,2成人聽到,少數人接受唔到

你用開定頻冇問題咪繼續用,如果鼻敏感,身體虧,個人sensitive就一定變頻好好多
如果唔畀裝外牆,啲公屋好多都係裝一台兩機啦,室外機熱氣唔好對住牆吹。
同埋如果多一齊開,我覺得上下咁裝個散熱效果會好啲
冇問題
大金就已知冇
其他牌建議你打去代理問下好啲
其實香港得嗰1,2年保養,我覺得同冇保養冇咩分別

你1窗口1分體如果咁黑仔1年壞,佢唔肯保咪拆左窗口機叫佢上黎

通常啲鋪裝冷氣有1年安裝保養
多數1同1.5匹室外機係一樣尺寸
你link 嗰部zs外機比較大同重,你想輕啲細啲可以轉其他

個窗台好似話最多60kg定點
你有冇搵師傅睇過位,如果會一齊開,我個人覺得裝1部420,然後部窗口機升高佢,散熱效果應該最好。
分體比較貴,優先保護分體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞