冷氣討論 (4) 爆1001唔該開新post

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
房1匹 廳2匹 2部分體 唔想太貴有咩選擇
問咗冷氣guy推薦大金R32 1匹同埋重工RE1 2匹 有無其他更好推薦 想機價加埋唔超過13000蚊
唔會咁揀
Msy-gk18 加msy-gj10 easy clean 加靜or ras-10j2kcv 防臭,地方大要凍一匹重工25re1. 你再有錢msy-gs09.
本身睇中菱電msy-gs12vf
部機會放係屋正中間 一屋吹哂開放式單位
但啱啱見得自動上下送風
左右要手動 會唔會有更好選擇?
(新樓公屋窗台)
yk12va
srk35zs
二隻你都有用
Sorry 唔記得講 想要淨冷
上面兩款都有左右自動送風?
佢地d網好少寫埋出黎
srk35re1
gicf212bxa
lg hs12ipx
Lg我本身都有興趣
原來都有左右自動 咁我留意吓呢部先
唔該巴打
左右送風三菱最廣,其他係裝假狗.
你指重工?
重工最闊,第二電機,計有自動左右送. 最差珍寶及日立.
Thanks
菱電1.5匹無左右 應該唔再諗
依家考慮LG同菱重SRK
Btw LG最吸引係有wifi
和記行 srk35de1 啱你有Wi-Fi
呢部應該裝唔到
好恰人 逼人裝冷暖
裝冷暖可以不用暖氣如果室外無排水.
唔明 咩係室外無排水?
你話裝唔到srk35de1
有去水位的
冷暖其實會唔會比淨冷易壞同有噏味
同埋呢部大陸做 會唔會差d
啱啱睇完窗台平面圖 應該裝到大機
Srk35zs
仲有
Msz-LN12
Srk35zsh-s定係sek35zsxh-s
價錢都差兩千
睇咗下機電署 gk18同gj10好似都係14年款 會唔會新款啲慳電啲
房係大房板間細房所以要1匹先夠凍 廳就大廳嚟所以要2匹
如果2部都樂聲 RU9同RU18又點睇 麻煩晒巴打
不如你講實際地板面積,樓底,方向,要幾度,要求,裝機位置

Ru9 ru12 樂聲 比 重工中國弱. 但有Nanoe 除臭. 質量差不多. 樂聲二匹之中都叫強. 樂聲同重工二匹反而樂聲. 放窗台可揀新東芝室外較靜因為有扭力控制少d雜聲.
一般來說不揀中日珍已經ok.
要慳電呀
ftxm, ln, zsxh, 揀1部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞