冷氣討論 (4) 爆1001唔該開新post

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
1匹同匹半差唔到幾多。
2匹就大機優先。
要睇現場環境,你裝550機會唔會吹牆先,如果唔會吹牆就左右裝都ok, 550機比420薄身。
想知出面買機塔棚安裝一搬係會包咩,包唔包埋抽真空谷榜果啲,定係埋完銅喉就直接開閘放啲雪種出黎
同埋室內外機條電線
依家買冷氣會唔會平啲
喉長幾多,多過六米電機yk 要加種.
睇地方大小及位置,如果裝最左最右不要用yk
想問下1匹同2匹機,要淨冷變頻,窗台可以放到大機,揀邊部好?
呢啲日子就無後悔裝冷暖機 暖得快又無暖風機咁食電
除咗部室內機真係好巨 同埋價錢貴啲 真係無咩好投訴 希望襟用
過埋年裝埋部廳2匹
再次多謝肚腩巴同tkt巴打幫手俾意見
三菱電機
Gs09
Gk18
二匹用東芝冷暖
不過和諧二房廳再要凍就二匹半三菱電機
部窗分角鐵架用鐵窗借力
有時會feel到隻窗震
有冇方法解決? 已經落左坑膠

無窗台唯一做鉛水燒焊全吊牆,機殻窗框離開. 係土瓜灣近偉恆昌間冷氣做到800 一部架連安裝
請教西斜問題
我屋企係西斜樓,下午陽光會曬落部冷氣機身上
所以攪到部冷氣唔涼,而且增加咗電費嘅支出
欈請教各位有冇咩對策可以防止陽光直接曬落個機身度?
補充,我係用窗口式冷氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞