美劇集中討論區(67)HOTD vs LOTR |Patient |Handmaid S5| Atlanta Final

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
細個睇戲 覺得3個鐘好悶
依加大個 咩都唔記得曬
不過都會照睇劇

兩套世界大戰都係前傳 咁啱得咁橋
佢地係咪睇過小說
我見外國班小說死忠討論得好深入
睇過書好似好勁咁 lotr歷史好深厚
淨係睇過戲好似只係知好皮毛既野咁
做錯野/俾人玩同侮辱係唔同層次
唔係大家姐係she咩?ep3有同事約佢飲野都覺得怪怪地
睇嚟我誤會咗
jp話佢冇小朋友係因為佢單身定身體有事?
會唔會係Irish ver BLL
um…..但我冇睇過BLL

今日好忙好多野睇

老實講我又冇乜興趣知
啲人咁得閒
好彩呢排WFH, 今日bad sis, give days of the memorial已經睇完。 LOTR睇緊ep1
咁佢哋又冇睇書
但其中一個話佢睇過十次以上
劇情好熟
作者背景都有補充少少
佢話試過一日馬拉松式睇哂3集導演版
睇到鬚根都出哂嚟

放完假我會叫佢哋一齊睇
進度咁快

今晚睇show
Apple tv2套今日可能唔得閒睇

宜家一樣睇緊lotr ep1
大家咁快睇緊lotr
見到賽後有人話悶今晚返去睇下有幾悶
同埋竟然reddit有人踩女主角演技屎
本身期待佢係最好戲果個
睇完lotr第一集
我覺得好過hotd
係咪我問題

可能我正係睇過魔戒電影第一集
但已經唔記得講乜
Got太記憶猶新
Hotd啲對話角色都太唔吸引
king viserion個演員啲演技同king robert比真係完全被比下去
連啲龍都整得樣衰啲
戲真係起碼都睇過4,5次
電視都成日重播
但睇討論post見人講深入少少/名詞歷史event都成日唔知講緊咩
劇都有d驚會睇到問號

太鐘意套戲可能會狗也不屌套劇
衰啲講句
連劉松仁做viserion都好過本身個演員
nathan網絡紅人
同埋都好似幾多女fans

老老實實我睇完佢節目都有8掛上wiki睇下佢私生活果part
因為睇佢份人諗野咁特別 想知道下佢現實生活係點
原來佢離過婚
睇完一集要休息一下先。
足本一個鐘一集
睇完LOTR戲實覺得劇冇咁好睇,啲選角真係
戲屎就未去到好差嘅,但就一定唔係好戲嗰批咁
身體有事呀 記得應該係
大家姐唔係以前有老公定男朋友?
好似燒屋果集見佢拎起張合照
bibi(眼罩)印象中有話自己係sheshe?
但可能未到佢episode所以未講太多
佢對JP個恨好深學你話齋 之後應該會交代返

今集好似講細妹憎JP原因?
啲人話下集title叫an eye for an eye應該輪到bibi

BLL S1有時間一定要睇神劇
睇第1集果陣真係好細個
頭果集真心係好多文戲有少少悶
但之後兩集打到飛起好精彩
3套戲整體都好epic
有時間冇野做咪可以重溫下

前傳有書跟 好過要完全原創一定fail
但又可以攬返住got/lotr個招牌 多fans
唔同口味姐今晚睇完lotr再比較下

hotd配角係冇乜吸引力我都同意
small council同queen who never was兩公婆
都唔夠以前got搶鏡
但暫時主力睇rhaenyra daemon都覺得好睇
king都唔差 不過都唔係太大驚喜
alicent變左adult打後應該好睇啲
同埋ep6 time jump之後就會多好多新角色出場
到時你就可能改觀

但龍靚左好多喎成套劇都拍得靚過got
睇得出啲佈景/取景/衫呀道具
明顯budget多過got全盛期
又考試加油
已經唔係黑唔黑人問題
係9成選角好路人feel個樣 又唔似係咩實力派冇魅力
比著佢地喺其他劇一定唔會係擔正果班

不過個女仔之前拍過套戲saint maud都幾掂
btw係咪悶
如果我今晚睇睇下想玩電話就可能好睇極有限
睇post真係有好多唔知嘅background

其中一個同事真係咁諗
佢覺得哈比人已經做多咗
雖然佢都睇埋
劉松仁
我都覺得viserys個樣太普通
佢個女同細佬都咁有character
但佢路人樣
我意思係對個女人冇興

我鍾意嘅演員我都搵下佢哋background
可能我未算太迷Nathan
隔離個女人冇興趣知
鬼佬離婚好似人生必做task咁
勁多都離過至少一次
都好多條線下
開頭我覺得幾好,但之後就少少悶咁
覺得幾似GOT第一季咁,introduction
睇多一集再決定下係點
陣間就睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞