美劇集中討論區(67)HOTD vs LOTR |Patient |Handmaid S5| Atlanta Final

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
下集又有新人要認
我都覺開頭好睇
開頭以為theo個啲混返入來又有故講
同埋S2係差到guest star都唔識用
S1 String有成集係佢, 有份做suspect, 佢有份推動三個搵Cinda
S2 Amy Poulter同個故完全無關就算話咩有podcast deal同故事都係無關, S1個個角色都有關連, 個個plot起碼link去suspect同埋搵到新線索
S2送畫偽作, Poulter就咁囉走同故事無關, Oliver個仔唔關, 話咩Mabel個coworker斷手指好驚defame, 驚咗集幾兩集, 係車上傾十秒就完, 成個plot line無埋

好心covid期寫唔出貨咪休下, 人地Barry都係照休
睇過最垃圾劇本之一
我諗個creator都有心理準備雖然放風話寫緊s3
但好似話uk啱啱先播 可能等多陣先

btw ww就好似真係勁耐都未講
industry好低成本姐照計renew多季final season都唔算好大投資
面盲症人士表示

btw睇左ep1未? 出左兩集
睇完ep1覺得都唔錯連covid元素都有
新lestat做得都幾有感染力
上集time jump真係痴咗線 趕返鄉下咁

我好奇king點解咁耐仲未死
我估alicent暴走係因為嬲Rhaenyra以前呃過佢?

準備下個禮拜再認人
睇review見到過兩日有套新劇都幾高分
真人真事limited series 講有個痴線佬搞人全家
瘋狂綁架+洗腦人地個女
有Mckenna Grace做個女
https://www.youtube.com/watch?v=FsOjzWsO5ls

Hotd 已棄 一見到對狗男女就唔開胃
想講新一集LOTR幾好睇
節奏都算控制得幾好
估唔到咁快就打一場細嘅
冇鳩者黑人黎講個樣都唔算太差佢做得幾好
唔係呀
純粹講wwdits劇個intro theme song
https://www.youtube.com/watch?v=b4T1M5C6MUY
正想同你講下集又轉人喇喎
今集hotd同上集lotr都未睇
本身都未去到死忠
但餓左幾年無佢啲戲睇 係會癲啲
好想多啲人知佢後生係靚仔黎
我最中意既係Jerry maguire, 各方面黎講都無得輸
同vanilla sky 係同導演黎,有機會可以睇下

當年gg 女做claudia 真係做得好好
個女 Ending 同書大致都係比太陽曬死
未睇
其實我覺得 grey worm 係黑人入面算靚仔黎
係新lestat 佢唔係靚仔
HOTD真心失望。大嗰咗之後劇情暴走咁
因為king等緊變做gollum

呢樣其實我都有少少諗唔明
alicent有咩原因咁憎rhaenyra
因為公主講大話搞到佢老豆俾人炒?
隔離post都有講
Otto明知king咁錫個女都用個咁蠢嘅方法嚟講
係自殺
老實啲講
初頭rhaenyra都係king宣布先知alicent做自己後母
咁佢講一次大話/瞞 當打和啫
以上冇睇書純劇集嚟講我覺得動機唔足
uncle人物刻劃最好
佢冇太多畫出腸嘅嘢但睇落佢嘅行動係最make sense
呢套想睇Mckenna Grace
poster中間嗰個係咪white lotus個有錢老公
今集係最好睇
希望淨低2集可以keep到
最尾爆個火山出嚟我睇咗2次
真係好靚
Handmaid’s tale 就嚟頂唔順想棄

啱啱先追返bad sisters 進度
最新一集一開波就foreshadow JP老母著住睡衣行出街會凍親
唔講都留意唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞