美劇集中討論區(67)HOTD vs LOTR |Patient |Handmaid S5| Atlanta Final

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
Hill House班底新劇就咁睇trailer好似好普通
THE MIDNIGHT CLUB | Official Trailer | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=X3cCROeOQLQ

死老公大哂
佢仲比canada拘留緊應該係死老公先比佢返一返去?
最尾果張po漏左
接受唔到見到d人話最尾有比佢見一見個女都係死亡flag
rita都happy end啦
janine竟然冇

係比全世界慢一集
下星期嗰集嘅promo完全認唔到邊個打邊個
Janine經歷咁多
老實講佢呢種求生存嘅心態都明嘅
如果係我嘅話我諗我仲垃圾過佢躺平算

但Janine如果咁死真係太sad
當佢由以前想墮胎到覺得做阿媽好正
同Lydia改變完全相反
點解死嘅唔係佢S6 仲繼續有份

gchi June姐救死忠Esther
對住加拿大啲左膠真係嘔血
moira: you scare me
rita: stop!
Esther: we are mayday
佢真人仲係好細個
但啲戲好好
nick仲係冇乜background
其實咁多個commander得Fred有講佢以前係點
nick咁多戲份其實交代多少少好啲
JP彈起身之後佢哋4姐妹啲表情好好笑
係喎 企圖自殺可能講呢單
ep1 話佢violent death所以勃起
係咪隔離屋係兇手呀
保險佬唔會被感化啦
感化咗就會破產
冇錢賠
嚇撚死果場好有卡通片feel
個鄰居都幾撚無辜 玩咁大 佢最初係得罪jp咩我已經唔記得
除左同grace講過幾句野之外

保險佬再搞佢地幾姊妹就人格破產轉行啦
同埋保險佬細佬又做spy 遲早又傷我地becka心
nick個角色好悶下
love interest黎講又唔夠吸引
成日都係木木獨獨
相反lawrence男角黎計好睇好多
janine一開始已經比佢地玩到精神有問題
捱咁耐好叻(今集mrs putnam同佢個互動有啲眼濕)

如果係做handmaid真係跳樓算
martha好似生唔到仔/中女先做得?
最正常好似係做econ wife

janine呢個位死太突發囉 最少見返june先啦
唉屌好想janine都有份喺canada
lydia結局編重戲份 一定唔會死住
除左S6係final season之外 真正結局編其實係小說本the testaments
之後hulu/handmaid班底都會拍埋出黎
lydia喺呢本野佔重要劇情
除左佢 到時女主角會係成人ver hannah banana同nicole

冇劣化既童星
希望esther都多d戲份
june姐究竟點返去
返到去邊個接濟佢頭號通緝犯點生活好癲
邊個認唔到?
男人9成都冇recast係多左班仔女出場

經過MBF洗禮點會覺得呢套難認
想當年兩集就成班人換哂
HBO 50週年黎緊每日有新料放
https://twitter.com/HBO/status/1572387563922505728
staircase果次佢又同步返
搞到佢個角色好傻仔
講緊公主定黑妹?

都幾突兀啲劇情wedding scene都係拍唔住以前質素
succession食餐飯仲有張力過佢好多
始終太急 搞到冇話好投入到班角色關係/tension
都唔知趕住去邊 係咪想快d拍civil war
其實S1大半比young ver呢個年代慢慢鋪下恩怨伏線
又可以多d時間寫下啲配角
臨尾一兩集先recast都未遲

佢地係team rhaenyra hater
其實係未慣班女換成班換哂咁
係佢地兩個&黑妹only姐好似係
skip得太快
一眨眼就生哂仔女
上一秒仲係teen verrehearsal行得好前
禮拜3原來係handmaid mayday記住先
想快d返去睇今集

忍唔住睇劇透睇下janine點
暫時好似冇特別講
只係jp由頭到尾都唔鍾意Roger
成日喺門口趕走人

becka同保險細佬聽歌個度好似np Connell marianne取景個灘
好靚
原來finale以外仲有
又可以拍多幾年

June返入去應該都係nick lawrence個啲接濟啩
佢喺入面係同呢2個有交流
其他一係路過一係俾佢殺死

其實rita一直都唔多戲份
去到加拿大仲係焗緊麵包
點解s6 announcement有佢份
搵Esther仲好啦
睇完handmaid’s第三集
又係好悶 冇咩推進
每個scene嘅動機都好細
完全唔似拘留緊,仲要得一個人睇住佢,似做show多啲。班gilead 男人又會由佢亂嚟,好唔合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞