美劇集中討論區(67)HOTD vs LOTR |Patient |Handmaid S5| Atlanta Final

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
魔戒上線啦
玩到咁大class
今晚睇
我期待呢套多過hotd

幾時到Anya
anya真人已經係targaryen
如果係佢做rhaenyra同olivia alicent不得了
thoroughbreds 2.0
https://twitter.com/doIoresbernathy/status/1411462101034471433
https://twitter.com/mjcooke/status/1505413633517314050
same今晚當戲睇
但睇左hotd未?
照計我諗hotd會好睇啲
但隨時準備好lotr有驚喜想兩套都一齊好睇
想像下Anya講High Valyrian語 dracarys
rhaenyra細個演員愈睇愈順眼 而且幾好戲
大個版睇預告幾型,戲造型靚過真人
有追hotd
鍾意奇幻野多啲 魔戒勁多唔同族同埋畫面更加期待
劇情就應該hotd係會好睇啲
睇到明明ursala係cheat果個都覺得佢好慘
今日又有新一集
bibi好似係咪sheshe? 冇乜印象睇到佢私底下生活係點
好有行動力殺JP同好會召集人
退休生活個個間屋都好靚
BLL又係
條女好似已經比人起左底
拎返粒蛋完美解決果下偷笑
個beef sandwich真心想試
喺雲爆上黎果下霸氣到
痴線 飛上黎個下叫左出聲
暫時覺得hotd好睇雖然配角係冇got咁豐富吸引
但幾個主角都夠睇

魔戒好驚變到好generic一般奇幻劇
冇左以前睇lotr個驚嘆成個世界觀
果陣睇shire哈比人日常配埋個bgm已經感動
今集好dark個個都創傷哂咁款
harper完場好有黑化feel
eric仲以為harper上去搵佢果場會比佢屌到一棟都冇
尋親線幾好睇就算唔知佢地背景
又有得睇yasmin harper fd返(少少) 間屋好正
yasmin今集幾好但其實覺得harper對佢都差差地
rob好頹
萬人迷咁明明又唔係話好靚仔
新女咁快有攻勢食左佢算啦

周街都係同父異母兄弟姊妹
不過講真yasmin要預左啦 唔洗咁驚訝
冇睇過魔戒電影
新呢套美劇 可唔可以直接上手
可以
劇set喺戲之前幾千年前
但純益睇戲角度 無論有冇劇存在都推介睇返戲3部曲

冇睇戲唯一好處係 唔會先入為主覺得套劇差
因為3部曲世界級咁好睇 睇完返唔到轉頭
打後冇其他魔戒戲/劇超越到佢
淨係ff下都J咗
agger有前途淨係播左兩集都好多人讚佢
睇twitter reddit好多人已經唔捨得話唔想咁快要recast

睇trailer已經覺得佢型好期待
畫面夠靚我可以接受劇情普通
世界咁大咁多條線點都有一條啱睇嘅

唔知係咪got出入為主咗,hotd啲配角樣貌都唔係好夠氣勢 但暫時兩集節奏好爽快好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞