用開Miles Leung輸入法又升咗android13嘅巴打轉咗用咩?

1001 回覆
59 Like 15 Dislike
試左

但在三星notes內按enter冇反應
lm
WhatsApp內有icon可以選表情符號

但其他app冇既話要選番三星鍵盤至得
點縮細到字
setting- > appearance - > portrait candidates height
終於唔使再用微軟同Google 嗰隻垃圾粵拼

多謝作者
唔記得咗點打表情符號
我都想知
作者facebook page, 有講嚟緊會update

https://www.facebook.com/mixed.chinese.keyboard.plus
邊位巴打整嘅?想比錢support
anyway可唔可以update下theme?

同埋用左black mode係keyboard setting menu d字好撚黑(用緊s23u)

同埋可唔可以加番voice input落 long press spacebar/咩都好
要轉嚟轉去
終於可以升級 android 啦
終於可以出新機

多謝晒
你係咪用緊sony機?
見你好似開左stamina 模式,你近排有冇電量跌得勁快同發熱問題?
上網揾到唔少Sony用家2月開始都有問題,好似都冇徹底嘅解決方法,有啲人話update android 13 會好啲,但我知因為an 13 用唔到miles leung輸入法,所以之前遲遲未update
咁啱今日見到呢個post即刻update左再裝黎試下
好感動 (希望真係解決到電量問題)

呢個post 就係我第一次用呢個輸入法暫時遇到2個問題
1. 按右下角個enter掣隔唔到行 (呢個post 隔行要轉第二個輸入法黎隔行)
2. 我之前用開廣東話輸入法,雖然知道呢個混合輸入法都可以喺keyboard 關左倉頡碼,但候選字仍然會撈埋倉頡速成嘅候選字,有冇得揀剩係要一種輸入法嘅候選字? (其實呢個唔算好大問題,只係短嘅拼音可能會出多左其他輸入法嘅候選字,不過打得多用慣嘅字都會出喺前面,用耐左應該ok, 不過都好奇問下)
想比錢個作者,有冇收費版
佢由用唔到執到用到,比d時間fix bug啦
換行好似上左schedule
大癲
終於用得返
有冇收費版
想畀返credit畀作者
作者剛係facebook page 回覆左:

已知問題:
1) 摺機的話好似UI有啲小問題 ( Samsung Galaxy Z Fold3 5G )
[ ZFold3用有少問題,外面細mon用,候選字行,不能左右碌,只能按左右箭咀。 大mon用是沒有問題的。 ]
2) 漏字(本來字典問題)
字典問題:
本來就有一定嘅bug。例如豉字「一水」係打唔到。
但我唔知原本XP速成個次序係放邊到。
呢個我打算放google drive大家一齊幫手執。
功能問題:
語音輸入同emoji鍵 呢兩樣野其實都好有用
不過暫時未有時間去搞
用住先
開源問題:
最初係諗住開源,不過而家啲Code都幾爛下,又多Bug
遲啲穩定啲先; GitHub 暫時 closed
Donation問題:
暫時未有,可能整可能唔整
作者啱啱出左update
我係用sony呀
前兩日係有D熱
但好似唔見有update an13
可能太舊
多謝更新嘅巴打
好感動
之後希望有埋emoji, voice input同埋高清d嘅字
推啊
咁真係射精都似
但宜家好滿足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞