用開Miles Leung輸入法又升咗android13嘅巴打轉咗用咩?

1001 回覆
59 Like 15 Dislike
升咗android 13, 揀字嗰行唔出字, 各位轉咗用咩IME
用開Matt Leung輸入法
an13 個重要性唔及天下無敵嘅輸入法
仲用緊cedime
好似用咗十年
轉左microsoft Swiftkey
無update咁耐都無俾google落架
其實條友係咪死咗
有無人覺得gboard好用?
Miles Leung 鍵盤 An11 定12嗰陣 Back behavior 已經炒炒地
暫時gboard set long press最短, 叫做當住半個中英混入
我試過但好易誤觸
點解佢唔更新
同埋咁多年都無人整個差唔多
用左好多年,真係好就手

android 2.X 已經開始用
一直都想ios 用一樣嘅, 但一直等唔到
ios kaiboard當住9成先啦
而家An13用都用唔到
我都係。依家 SwiftKey, Gboard 兩個都摸索緊,好唔慣
希望Miles Leung 出返山。而家用緊gboard但之前用慣又中又英一齊打真係無撚敵。用an13 仲有冇其他代替品好似呢個app咁?
就係冇, 痛苦用gboard中
我都係用呢個輸入法, 無得輸
如果miles leung 唔出嚟,有冇人可以用個apk寫落去?
佢啲關聯字真係玩曬, 英轉中又係屈機
佢係我堅持用android 其中一個主因, 無埋既話真係換iphone 了。

Samsung 用緊Android 12 暫時完全無問題, 希望上13 都唔會出事, as 有d 其他廠 11/12 個陣 用上黎已有問題
Miles Leung求下你出山
Galaxy Nexus果代已經開始用
一路以為叫miss leung...真係太好用。按back 有delay 迫住用gboard個垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞