用開Miles Leung輸入法又升咗android13嘅巴打轉咗用咩?

1001 回覆
59 Like 15 Dislike
唔使架,㩒: 後啲版數就有啲人樣emoji

亂估
想要數字行似乎可以喺trime.yaml度改layout
要見到字母好似要做啲奇怪嘢
一係改key label一係魔改整張底圖俾key
真係搞唔掂
差好撚遠
iphone 仲有Kai board可以用到 9成 function
android 真係無
其實條友係咪死咗
係咪死咗你摷唔到佢出黎就乜都唔洗講
所以我先提alternatives

就算佢肯出黎
咁多年黎連Android嘅官方建議App coding language都轉埋 API又有改
我就唔太睇好繼續用呢套嘢

當然我咁講又係食負評
但係你都見到 叫咗咁耐有冇人真係搵到

反正我想問 拎個現成嘅改改keyboard layout config然後改名做Miles keyboard會唔會賣到錢
呢個選項好似喺成本上合理好多
搵唔到教學, 唔識整
https://github.com/osfans/trime/wiki/trime.yaml%E8%A9%B3%E8%A7%A3

Try try?
有人識整就唔洗搞

打返包佢嗰啲錢或者有機會可以俾你賺埋
雖然我一直都唔信真係籌到錢
講多少少
俾我我會考慮喺第一排key加上拉出數字而唔係實體掣, 類似
- { label: "手", long_click: "_", swipe_up: "1"}
不過照道理加多排都唔係難, 類似
- { click: "1" , long_click"!"}

key_back_color option可以用圖加背景強行加個唔係label嘅字母上去
但係咁做少少膠
亂估
想要數字行似乎可以喺trime.yaml度改layout
要見到字母好似要做啲奇怪嘢
一係改key label一係魔改整張底圖俾key
搵唔到教學, 唔識整
https://github.com/osfans/trime/wiki/trime.yaml%E8%A9%B3%E8%A7%A3

Try try?
有人識整就唔洗搞

打返包佢嗰啲錢或者有機會可以俾你賺埋
雖然我一直都唔信真係籌到錢
講多少少
俾我我會考慮喺第一排key加上拉出數字而唔係實體掣, 類似
- { label: "手", long_click: "_", click: "q", swipe_up: "1"}
不過照道理加多排都唔係難, 類似
- { click: "1" , long_click"!"}

key_back_color option可以用圖加背景強行加個唔係label嘅字母上去
但係咁做少少膠
睇清楚少少可能係
- { label: "手", long_click: "_", click: "q", swipe_up: {commit: "1"} }
轉唔到label喎
見倉頡6有數字行, down完見有幾個碼錯label, 改trime.yaml都轉唔到display, 仲有咩File要改? 已經改埋schema.yaml
我是來推post的
唔好用蒼頡
成個字根設置同揀字取碼原則都有一段距離
基本上要重新學過

改完有冇depoly
改咗cangjie5定6
有冇詳情點改可以睇睇
我是負評你的
支持推post
trime.yaml成段6 keys抄去5度, 改返嗰3粒錯碼, deploy, select schema 倉頡5, 出黎都係5代個layout
咁唔識搞
得閒再睇
好窮要努力返工
唔知會唔會俾人捉左
每日哭喪區
冇得用佢點算好
每日哭喪區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞