用開Miles Leung輸入法又升咗android13嘅巴打轉咗用咩?

1001 回覆
59 Like 15 Dislike
Rip
其實我用 emulator android 13 milesleumg 係正常揀字,係咪samsung android 13 先有試
巴打由頭自己寫?
我只可以講,希望出到街
emu 係無事,要真機debug
所以想問有無non samsung android 13出事
#666 pixel 6 話唔得
吾=我
唔=否嘅意思
p5都唔得
LM
留名睇巴打表演先

本來想帶大家去rime/trime係想帶大家泊個好碼頭將IME engine同front-end交俾個中文輸入法community去維持
唔自己搞最複雜嘅呢堆
呢邊專心set好搜索規則同詞表就算

但係宜家獨裁者模式之下發展可能快啲
唔知會唔會 但如果作者想有返少少金錢回報嘅時候希望各位巴絲尊重作者付出
記住無嘢係石頭爆出黎就可以用

既然有人帶頭 我嘅proposal暫hold
1. 魏進星 100
頂 update完真係用唔到
出唔到d字
我冇guarantee會搞到出黎,可能到時要靠巴打
有冇諗法係邊個方向搞
patch/reverse engineer ML
完全重寫
定係點搞
無嘅不如先試rime寫config file然後打包binary
感覺上起碼唔洗處理IME engine
至於front-end用唔用trime就我無特別意見
我覺得 trime/rime 無關聯功能始終係硬傷。
trime 未至於唔成熟,但唔夠 Gboard 撼。但代替 miles leung 都足夠。
要研究下lua係咪真係用到
有興趣可以試下 trime,仲有少少 bugs,日常使用應該無乜大問題。

點整到呢個樣
我整唔到D數字出來
切換 keyboard 咋喎。長按左下角「符號」就可。

我個KEYBOARD呢個樣
我非三叔android 12都已經出出地事
跪地求Miles 哥回歸,願意課金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞