用開Miles Leung輸入法又升咗android13嘅巴打轉咗用咩?

1001 回覆
59 Like 15 Dislike
咁搞唔得架
諗吓一個設計師要配合30個client肯定會出事
要有一班人寫清楚啲要求先有得搞
我懷疑一個折衷方案係
整一個core
-----
自己入字庫 (例如AAA→晶 定係 AA→晶)
自己入關聯字庫
自己入英中互譯聯想

咁可以避咗用miles database嘅版權問題
又唔洗寫嘅人幫你搞速成/倉頡呢啲唔同變種問題

只係裝嘅時候要分開搵三舊嘢
唔駛多
我要番miles 可以係正常使用就得
我當3000/年費
有人肯做,就開tg group 去執有咩要求,咪可以傾得掂

最緊要有人肯做
你認真覺得Android app可以有效收到年費
我覺得只可以眾籌買斷然後 open source + buy me a coffee
定係課金請私自偵探揾miles leung出嚟易啲
我覺得呢個位最kick
要整個working IME唔難
要用指定方法搵關聯字難少少唔係話做唔到

速成/倉頡字表有現成
中文關聯字表都有

但係香港人嘅縮寫表/詞庫真係好kick
呢樣嘢唔係爆Miles嘅data我諗唔到邊度黎
衰D講, 佢可能已經唔見咗source codes
其實唔緊要
有授權用已經好好
尤其係無佢個聯想詞表無可能完整還原
即係唔係上面d人貼果個人
成班dm佢
android 12已經有d問題,返回鍵係whatsapp用唔到
分分鐘香咗
等睇六道仙人 2.0
我都係睇到unwired 先知哩個post 存在...... 係咪夾旗搵人寫? 係嘅預我一份....

頭先試左swiftboard 打十個英文字就會miss 一兩個搞唔掂...個layout 又晒位又唔就手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞