加拿大Stream A - 課金揮手交流區(9)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我都有百幾近視平時唔戴眼鏡
但我覺得你都係配定兩副過來好d
如果你要揸車應該要戴
咁而家配定先都得既,到個時又唔會有咩變化
想問我得coop既work permit係咪一定要揾返相關行業既part time 定係剩係full time先要
Coop如果可以冇關係仲點叫coop
學校有寫要求
I mean係普通返下超市啲part time
一星期20個鐘內
岩岩爬左陣文好似係可以的
SP平時Part time 又冇限制既
一星期20個鐘
想問下有關填寫pgwp 嘅IMM5710 form嘅問題🙏🏻
由於我見到佢話申請pgwp 嘅話就將intended work果一part leave blank,但我一leave就validate唔到 出唔到bar code俾我。有冇人有同樣情況?想問下咁樣嘅話可以點做?唔該哂🙏🏻
我想問下關於簽證問題
我本來1月開學,我study permit同我老婆OWP批左到march 2025.
但我而家想defer 一個學期先入學。咁個學簽會早過我畢業到期。同埋我洗唔洗通知IRCC? 有冇巴絲知道可以點搞?🙏
正常要通知IRCC
另外Summer有冇得讀?
如果有得讀仲係夠時間
不過都會通知IRCC
想問問如果想下年9月入學 大概幾時開始報到 昅到好多都未開始報名
兩年dip
大部分前一年既10-12月開始可報名
問緊學校點defer,問左好耐都未覆🙈
係咪要攞defer 左嘅letter of acceptance 比IRCC再reissue 過張新嘅 letter of introduction for我同我老婆?
先通知學校,學校批左再通知IRCC
IRCC再決定需唔需要再批一張
上網係咁睇
我遲啲都可能要defer
成功左share 上黎畀我學下野
另外要留意defer後其他supporting有冇過期
例如驗身報告只有一年期效等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞