加拿大Stream A - 課金揮手交流區(9)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
再等IRCC 會唔會等到我要出發都未覆🙈
我 本身1月頭開學,最遲12月要出發🙈
幾時問?
而家8月啫,放鬆d
想問有無人唔計學費,得100,000港紙左右都批Sp?
SP 睇大數, 包埋學費. 即係TOTAL 30萬?
total 30萬 單人申請,大唔大機會批?
淨係擔心錢呢樣嘢過唔到
30萬可能有D忟, 最好預夠50萬. 呢期加紙大跌, 滙水計好小小應該得.

BTW你年紀2字定3字? 2字少D錢都應該無問題.

Send 左報名表比maple couple 報2023/9月
依期會盡力賺錢 最壞情況就真係儲得300,000
見而家對5.9都準備唱定100,000先
我27歲 唔大唔細
希望可以啦
請問study plan 使唔使特登搵一段寫自己有幾多錢同點樣 support 自己?因為本身已經upload 咗 financial proof。
study plan 喎 focus多啲個course對你有咩用好過啦
錢個度 你上網睇返佢requirement 個數 預多少少 就過到
你讀2年Diploma?
要睇你course length我一年pgc 單人25萬批左冇問題
係啊 200,000比學費, 100,000生活費
預咗一定要好快搵part-time
好緊張🙈
2023 9月開始讀兩年Diploma應該算係死線儲唔到多一年
但巴打係咪已經讀緊?本身見你話到真係讀嗰陣使費冇想像中咁恐怖,因為有資助等等?本身預100,000多D生活費已經覺得要一落地就搵part-time
咁睇我依個budget 好似有少少太夾硬去添
會返多份part time的
但始終申請文件body check 嗰啲又係千千聲咁洗出去
所以先預最壞情況係得10萬生活費
除非股票虧住賣晒出去不過都係多得50,000左右港幣

無bno 不過本身都想去加拿大多啲
多謝巴打一直覆我
本身dse後無繼續讀上去
少不更事
你budget 仲多我十萬辛苦d返埋pt 應該唔算夾硬
去邊個城市同報邊間?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞