加拿大Stream A - 課金揮手交流區(9)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
唔駛咁勞氣既
其實個Post第一頁已講左
而呢個問題黎到第9個posts我都答左幾十次
對於未追post同未細睇既人會唔明都好正常
2年programme只要完成一個學校聲稱係2年既program就得
長短冇關係
學校報IRCC時話係兩年就得
IRCC唔會理你實際用年半定兩年半讀完
學校寫明2years program 就得
如果只寫18months program就要問清楚先好報
到時學校出cert寫18 months 就唔駛行stream A
多謝巴打解答
因為個間學校寫係18個月,所以我想攪清楚,先決定報唔報
點知有條儍西係度寸77,可能係m到脾氣大
我頭先search見有講pnp 個要求好似低左

始終我想快d係襯仲有機會時移民
遲下可能走到冇得走
仲有如果啱讀可搵有co-op 既賺下人工
壓力會冇咁大
兩年dip 無coop 既
諗住part time 幫補下咋
你去邊個城市?
唔好意思想問啲唔關stream A事嘅嘢,聽聞IB轉加幣落citi plus ac係最抵玩。想問一問填wire transfer嗰到,citi plus話跟返以下資訊填

喺IB入面打個SWIFT 代號會叫你揀個啱嘅地址,但係揀咗圖入面個地址之後,IB自動填嘅分行編號唔係390。有冇人遇過呢個情況?
另外入帳嗰個citi plus戶口應該係填global wallet 嗰個?如果後面有好似:123,咁又使唔使填?

打去citibank問完話照填返個地址+戶口唔連後面:123,試咗然後IB reject咗個wire transfer,唔知點算,謝謝大家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞