加拿大Stream A - 課金揮手交流區(9)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
本身批左owp未出發,但已經畢業左5年
有冇人知咁既case可以點行番stream A?
係香港報完學校照平時咁申請study permit批唔批到
就係普通過去讀兩年行stream A
有OWP得閑可返full time 或多過廿個鐘既part time
不過都有難度
點解無啦啦想轉Stream A.....

要讀2年HD, 報學校拎offer再攪SP。前後要3年先拎到PR
完全唔明有OWP 都想攪咁多野燒錢行stream A....

基本上2年都係局住倒讀diploma. IT 咪又係成堆印仔同學。。。讀完同佢地爭崩頭。。。。
就係因為有Owp 係手,唔知佢會唔會肯同時批埋study permit
畢左業過5年無得stream B 啦
搵工拎PNP又好似無讀書咁穩陣
冇衝突
網上流傳入境再申請SP獲批率更高
錯過Stream B
再有StreamA唔用用PNP即係向難度挑戰
無錯所以都係偏向讀個master/ diploma搞掂佢
希望成功
16年畢業都可以拎owp
有冇人知申請owp medical exam done n passed 再申請sp需唔需要再做多次 ?
我係ump medical exam 到寫左for work permit (non upfront)
Medical 一年有效
一年內不用重做
好多人唔知有16 17苦主
CEC EE呢排又高分 好撚難
Stream A 20萬 diploma買PR 仲想點
即係申請sp時當upfront 交張information sheet就得?
填問題時會問你有冇做過medical
填有之後可upload 埋
Ok就唔會叫你去做medical
提下Medical一年有效係指入境時係一年內
thanks bro 慳返2300
上個禮拜做完 準備報出年9月course 7、8月就飛
唔好話買
講到diploma俾錢就得
晚晚都要做功課同project
仲有test同exam
其實要pass都要自己努力
籠統講法姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞