加拿大Stream A - 課金揮手交流區(9)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想平去二手店搵,著去滑雪都有
其實都係,但我去大溫應該都唔太凍既
香港冬天都冇著過厚衫
但二手應該平過全新吧
唔該晒你,幫咗我哋解決好多疑難!
我都係咁😢
唔好意思想問下有無人已經讀完準備入紙申請stream A PR? 想問用BNO 申請既話,Citizenship 除左HKSAR 會唔人填埋UK (British national overseas)? 護照country of issuance 就係寫GBN 既,但BNO 又好似唔係真係UK citizen, 唔肯定係咪要填落citizenship. Thanks!
想問一問 我19年Bachelor Degree Grad,呢家讀緊master,大約25年年頭grad,本身諗住25年年中去加拿大讀一年postgrad,但我見stream A要求指如果係讀postgrad,要5年內有prerequisite degree/diploma畢業,咁master算唔算係當中提及到嘅prerequisite degree呢? 謝謝
應該1月grad ,報5月、9月開學嘅postgrad,no sem break 讀8個月應該趕得切
理論上都只有咁
希望你SP申請順利
謝謝 本身只係驚Master 唔計果5年 如果計都安心好多 共同努力
有呀 睇過好多間學校 亦都send過email去問
如果有master再讀返個postgrad certificate,even負責收生嘅professor都話可以幫手寫recommendation letter
冇錯,SP先係大佬
你啱啱讀完master倒讀dip應該唔難應付
好多原因都可令個官唔批你
咁就可能再遲一個sem
其實佢最好方法根本就係quit 而家master degree
申請owp 然後嚟加拿大做野行stream b
之後先再讀返書

而家佢做法時間 金錢都係用勁多 而且risk 好高
其實可考慮係2月OWP停前先申請
到時Steeam AB再諗
唔用都仲得
OWP好似係3年內出發
呢點真係要double confirm 下
咁master讀完就直接OWP再Stream B
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞