加拿大Stream A - 課金揮手交流區(9)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
好快手
可唔可以分享下讀咩
PR 等幾耐?
唔好同人比,你有能力行A已經好過好多人
eTA. 用任1就得
想問下IRCC Portal, 會申請埋SOWP MSP
自己搞冇經agent
呢個情況要喺supporting document 度upload 埋IMM5476? (Use of representative)
睇完maple couple 條片話要
但自己睇有d唔合理
我自己代表返自己?
咁即係短都要過多兩年先拎到
Diploma Business Admin, 岩岩畢業就即刻出呢個pathway。PR 都係等左幾個月,好快!
恭喜晒中頭奬咁!

我開初申請既時候都係咩reference 都無,因為第一批
我都係上IRCC website 跟住佢既instruction 做,佢地既instruction 點申請同埋有咩documents 其實都list 得好清楚。記得要apply Canada Post epost connect, 呢個係一個platform for 你submit application
如果你係細省搵工就一d 都唔難,周圍都唔夠人,好容易搵到工。但係大省就太大競爭,而且人工相對地低,稅又俾得多。

BA 可以做accounting or office admin
23歲 身家30萬港紙
印度佬周圍都有,even 細省都多,因為佢地人口太多。
我一開始已經係細省讀書,再搵野做,再定居。細省人工高因為長期都請唔到人,人工高d 先可以吸引到人過黎做
Thx, 我都睇住maple couple 條片填
佢個case一路都話可報埋SOWP MSP
到IMM5476 就只係講話要報埋
但自己上網download 落黎睇似係搵人代理自己報…
SOWP搵主申請人代理我都明
但主申請人搵代理報就覺得怪
都係聽講IRCC Portal 快d所以試試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞